http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

joi, 29 decembrie 2011

Premiile "No, be-l!" 2011

Pentru ca e la moda, sau pentru ca asa vreau eu, am decis sa le dau si eu cate-o mamaliga de aur urmatoarelor personaje.

Daca vreti sa numiti altfel ceea ce urmeaza, sunt 13 motive sa-ti vinzi televizorul.

1. Interventia anului intr-o emisiune TV: Gigi Becali, pentru interventia de la Contra Atac

2. Un exemplu de comportament civilizat: Vadim, pentru injuraturi si-un pahar cu apa, oferite cu eleganta unei doamne.
3. Dive expirate: Nevestele lui Stefan, pentru circul pe care l-au facut ca sa revina pe ecran

4. Coana Mita biciclista: Victor Piturca, pentru ca s-a urcat pe un calculator sa vada cate kilograme are.


5.Curva de plastic: Oana Zavoranu, pentru ca si-a pus tate de plastic pe banii castigati din divortul televizat.

6. Verzi si Uscate: omul care si-a descoperit al treilea creier

7. Telecomandatul anului: Petrica



8. Pupat dosuri si CRIZE TV: Mircea Badea, pentru intreaga lui activitate

9. Julieta anului: iubita secreta a lui Mircea Badea

10. Romeo 2011: iubitul secret al Oanei Zavoranu


11. Trisorul anului: Daniel Funeriu, pentru ca-i sufla secretara ce sa mai minta


12. Ingerul cazut: Traian Basescu, pentru poza cu ierarhii


13. Aroganta anului: Radu Banciu, pentru ca majoritatea bebelusilor romani sunt urati

Acum urmeaza partea in care spun ca totul e doar un pamflet si ca toate personajele sunt imaginare. As vrea sa pot spune asta. Din pacate asta e tara in care traim, iar personajele de mai sus sunt valorile acestei ere.
                        La multi ani!

miercuri, 21 decembrie 2011

Contra lui Mos Craciun


Mos Craciun nu e omul obez de la Polul Nord care imparte cadouri copiilor.
Mos Craciun e proprietarul unui magazin sau al unui lant de magazine si nu e deloc darnic.
Mos Craciun nu are pitici care fabrica jucarii.
Mos Craciun e un speculant care cumpara jucarii de la niste fabrici, le duce la TV ca sa le vada copiii si sa le ceara parintilor, iar cand acestia vin la magazinele Mosului sa le cumpere, el le vinde la suprapret.
Mos Craciun nu are sanie cu reni.
Mos Craciun are Mercedes cu un sofer pe care nici macar nu-l cheama Rudolf.

Nu v-ati intrebat niciodata de ce tot timpul Mos Craciun e un om inalt si gras?

Pentru ca in spatele lui, al costumului rosu care-ti retine atentia, in spatele saniei trasa de reni, in spatele bradului impodobit, in spatele cutiilor frumos impachetate, in spatele tuturor acestora se afla, ascuns bine mai ales de privirile celor mici, adevaratul Motiv de sarbatoare.



Daca dai la o parte cadavrul in costum rosu, sania cu reni si bradul pe ramurile caruia atarna gunoaie de plastic, o sa dai de intrarea intr-o pestera in care oamenii obisnuiau sa-si tina vitele. In ieslea acelei pesteri, doarme infasurat in paie un Copil.

La acest Copilas vin doar pastorii si magii, oamenii cei mai simplii si oamenii cei mai speciali. Restul de oameni sunt ocupati cu alte lucruri, fac metanii in jurul lui Mos Craciun sperand ca o sa primeasca un plastic, un metal sau o bucata de hartie.

Se intampla asa pentru ca asa e firesc. Copilasul are nevoie de liniste ca sa doarma, sa se odihneasca si sa se intareasca. Afara, Mos Craciun si prietenii sai au despodobit bradul si-I cioplesc Pruncului o cruce din el, spre mantuirea multora dar spre osanda lor.

vineri, 9 decembrie 2011

Salvati Rosia Montana


Romania, aurul si Rosia Montana...

1. La Rosia Montana exista un zacamant de peste 300 de tone de aur, 1600 de tone de argint si alte metale pretioase estimate la circa 7 miliarde de dolari, in functie de pretul aurului si a zacamintelor gasite.

2. Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), este detinuta de firma canadiana Gabriel Resources, cu 80,7% din actiuni, si statul roman prin Compania Nationala Minvest Deva, subordonata Ministerului Economiei, cu 19,3% din actiuni.

4. In 2000 statul roman a acceptat sa-i fie redusa participatia in compania Rosia Montana Gold Corporation. In urma unei majorari de capital, participatia Minvest a fost redusa de la 33% la 19,3%

5. Pentru a-si mentine actuala participatie, de 19,3%, statul roman a fost imprumutat de catre Gabriel Resources la ultima majorare de capital in 2009, cu 115 milioane de lei, urmand ca banii sa fie restituiti de Romania din primele dividende.

6. Intr-o luare de pozitie impotriva proiectului minier al RMGC, rectorul Academiei de Studii Economice aprecieaza ca Romaniei ii va veni randul sa incaseze primul profit abia dupa 12 ani.

7. Rosia Montana a fost declarata de catre autoritatile romane “zona defavorizata”. Rosia Montana Gold Corporation beneficiaza, conform legii, de scutiri de TVA pe o perioada de 10 ani, precum si de alte facilitati fiscale.

8. In cazul exploatarii de la Baia Mare aurul a fost scos din tara mascat, in concentrate intermediare (dore), zeci de mii de tone, care n-au fost taxate ca aur, ci mult mai putin, ca semifabricate.

8. Costurile de inchidere ale minei inseamna 1,2 milioane USD pe an, asigurate de RMGC in primii 3 ani. Statul urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata.

10. Taxele pe dividende de la Gabriel Resources nu vor ajunge la Bugetul Romaniei, deoarece actionarii importanti sunt in majoritate companii off-shore, care nu platesc taxe.

Impactul asupra mediului…

11. Proiectul minier propune cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Acest baraj ar trebui sa sustina un lac cu o suprafata de 600 ha.

12. Barajul s-ar situa la 7 km in amonte de Abrud, oras cu peste 6000 de locuitori.

13. In caz de prabusire posibila a barajului, o parte din continutul iazului va fi deversata in reteaua hidrografica din zona, cu difuziune in Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Delta Dunarii si Marea Neagra.

14. La Baia Mare s-a produs una dintre cele mai mari catastrofe ecologice din Europa, din cauza folosirii cianurii in exploatarea aurului. In anul 2000, in raurile Tisa si Lapus au fost deversate peste 100 de tone de substante otravitoare. Au otravit 1200 de tone de peste si au contaminat sursele de apa potabila a 2,4 milioane de locuitori.

15. In urma accidentului de la Baia Mare, statul roman trebuie sa sa-i plateasca Ungariei despagubiri de 120 milioane de euro pentru poluarea Tisei.

16. la 5 mai 2010 Parlamentul European a adoptat cu o majoritate zdrobitoare rezolutia pentru interzicerea din 2011 a mineritului pe baza de cianuri in Uniunea Europeana, cu recomandarea catre statele UE sa nu incurajeze noi proiecte de minerit pe baza de cianuri pana la interzicerea totala din 2011.

18. Pentru extragerea aurului se vor folosi pe parcursul celor 17 ani de exploatare, aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone cianura de sodiu.

Despre patrimoniul UNESCO…

19. Academia Romana s-a pronuntat categoric impotriva proiectului minier.

20. La Rosia Montana s-au descoperit 7 km de galerii romane, tablite cerate despre dreptul roman si 80 de km de galerii medievale, unice in lume. Lemnul descoperit aici dateaza din perioada dacica, 41 de monumente sunt inscrise in lista monumentelor istorice.

21. Bisericile Ortodoxa, Romano-Catolica, Unitariana si Protestanta se numara printre cei mai mari proprietari de terenuri si imobile din Rosia Montana. Toate acestea au declarat in mod public faptul ca vor refuza sa isi vanda proprietatile companiei miniere.

Impactul social…

22. De la mutarea sediului companiei RMGC in Rosia Montana, in 1999, localitatea a avut de suferit economic si social prin stramutarea a sute de familii si declararea zonei monoindustriala.

23. Inchiderea in 2006 a minei de stat existente a afectat 775 de muncitori. Mai mult, inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni (pentru a se face loc RMGC) va afecta alti 1.500 de muncitori. Sarcina disponibilizarii a 2.300 de muncitori si a compensarii lor va reveni bugetului de stat al Romaniei.

24. Locurile de munca pe care RMGC spune ca le va crea in zona sunt in numar de 800 pe perioada de 17 ani, urmand ca la sfarsitul perioadei de exploatare a zacamantului zona sa ramana din nou fara locuri de munca, cu un numar mare de someri si cu un mediu grav afectat.

25. Conform studiului realizat de o firma independenta din SUA, inca din 2003, in medie, pe perioada exploatarii, vor fi 240 de locuri de munca, nu 800, cum declara oficialii RMGC.

26. Companiile miniere canadiene sunt acuzate in 30 de tari de incalcarea drepturilor omului.

In concluzie…
Academia Româna, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra, Alburnus Mayor, ONG-uri din România si internationale, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori români din strainatate (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane în Patrimoniul UNESCO. Alatura-te si TU!

Rosia Montana inseamna: tezaur national, patrimoniu natural si cultural, istorie si civilizatie milenara. Doar prin conservarea si valorificarea acestora se va putea asigura dezvoltarea durabila a zonei, iar prin includerea Rosiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial, declarând-o peisaj cultural si evolutiv protejat UNESCO, se poate obtine profit pe termen NELIMITAT.

Însa o parte din mass-media si statul român, care a incheiat cu Rosia Montana Gold Corporation un contract ce detine clauze secrete, sustin un proiect minier extrem de controversat si contestat la nivel national si international. Ce vei face TU?
Depinde doar de constiinta TA si de responsabilitatea fata de copiii si nepotii tai care, atunci cand vor privi craterul celei mai mari exploatari aurifere de suprafata din Europa , te vor intreba:
Ce ai facut TU, ca sa opresti dezastrul?

Alatura-te comunitatii din Rosia Montana care doreste sa beneficieze de bogatia patrimoniului natural si cultural continuându-si existenta pe aceste meleaguri. De peste un deceniu, aceasta a rezistat linsajului psihologic si actiunii de stramutare în folosul unei companii care va pleca cu 80% din patrimoniul aurifer al intregii regiuni, lasând in urma suflete dezradacinate, marcate atât de nostalgia unei istorii si civilizatii cât si de amintirea unui paradis natural pierdut si irecuperabil

Mai multe informatii la http://www.rosiamontana.net/