http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

miercuri, 21 decembrie 2011

Contra lui Mos Craciun


Mos Craciun nu e omul obez de la Polul Nord care imparte cadouri copiilor.
Mos Craciun e proprietarul unui magazin sau al unui lant de magazine si nu e deloc darnic.
Mos Craciun nu are pitici care fabrica jucarii.
Mos Craciun e un speculant care cumpara jucarii de la niste fabrici, le duce la TV ca sa le vada copiii si sa le ceara parintilor, iar cand acestia vin la magazinele Mosului sa le cumpere, el le vinde la suprapret.
Mos Craciun nu are sanie cu reni.
Mos Craciun are Mercedes cu un sofer pe care nici macar nu-l cheama Rudolf.

Nu v-ati intrebat niciodata de ce tot timpul Mos Craciun e un om inalt si gras?

Pentru ca in spatele lui, al costumului rosu care-ti retine atentia, in spatele saniei trasa de reni, in spatele bradului impodobit, in spatele cutiilor frumos impachetate, in spatele tuturor acestora se afla, ascuns bine mai ales de privirile celor mici, adevaratul Motiv de sarbatoare.



Daca dai la o parte cadavrul in costum rosu, sania cu reni si bradul pe ramurile caruia atarna gunoaie de plastic, o sa dai de intrarea intr-o pestera in care oamenii obisnuiau sa-si tina vitele. In ieslea acelei pesteri, doarme infasurat in paie un Copil.

La acest Copilas vin doar pastorii si magii, oamenii cei mai simplii si oamenii cei mai speciali. Restul de oameni sunt ocupati cu alte lucruri, fac metanii in jurul lui Mos Craciun sperand ca o sa primeasca un plastic, un metal sau o bucata de hartie.

Se intampla asa pentru ca asa e firesc. Copilasul are nevoie de liniste ca sa doarma, sa se odihneasca si sa se intareasca. Afara, Mos Craciun si prietenii sai au despodobit bradul si-I cioplesc Pruncului o cruce din el, spre mantuirea multora dar spre osanda lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu