http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

vineri, 14 ianuarie 2011

Duminica a XXlX-a dupa Rusalii-Comentariu personal-Luca 17, 12-19

"12. Intrând într-un sat, L-au întâmpinat zece leproşi care stăteau departe,
13. Şi care au ridicat glasul şi au zis: Iisuse, Învăţătorule, fie-Ţi milă de noi!
14. Şi văzându-i, El le-a zis: Duceţi-vă şi vă arătaţi preoţilor. Dar, pe când ei se duceau, s-au curăţit.
15. Iar unul dintre ei, văzând că s-a vindecat, s-a întors cu glas mare slăvind pe Dumnezeu.
16. Şi a căzut cu faţa la pământ la picioarele lui Iisus, mulţumindu-I. Şi acela era samarinean.
17. Şi răspunzând, Iisus a zis: Au nu zece s-au curăţit? Dar cei nouă unde sunt?
18. Nu s-a găsit să se întoarcă să dea slavă lui Dumnezeu decât numai acesta, care este de alt neam?
19. Şi i-a zis: Scoală-te şi du-te; credinţa ta te-a mântuit." (Luca 17, 12-19)




Este foarte important sa stim cum ne rugam.Este foarte important sa ii aducem lui Dumnezeu, pe langa rugaciunile de tip cerere("Doamne da-mi!"),si rugaciuni de slavire dar mai cu seama rugaciuni de multumire.

Ne este chiar atat de greu sa spunem seara inainte de culcare "Iti multumesc Doamne ca ai fost alaturi de mine in ziua care a trecut!"? Oamenii isi amintesc de Dumnezeu doar cand le este greu. E chiar atat de greu sa ne amintim de Dumnezeu cand suntem bucurosi? Cati dintre noi alearga spre Sfanta Biserica sa se inchine si sa multumeasca lui Dumnezeu cand li se implineste o dorinta, o rugaciune?

Iisus a vindecat 10 leprosi dintre care 9 erau iudei si unul era samaritean. Samaritenii erau considerati de catre evrei un popor amestecat cu o credinta amestecata,un popor de oameni rai. Iata ca tocmai samaritenul s-a intors sa multumeasca si sa-L preamareasca pe Dumnezeu pentru ca a fost vindecat. Unde sunt cei 9 iudei?

Iata ca din cei zece leprosi care au avut parte de o minune dumnezeiasca doar unul a ajuns la esenta credintei si s-a intors sa aduca multumire,tocmai samaritenul, tocmai un reprezentant al poporului pe care iudeii il considerau impur si inferior.

Imparatia Cerurilor nu e deschisa doar pentru un singur popor, nu este deschisa doar pentru o anumita categorie politica,sociala sau religioasa. Poarta Raiului e deschisa pentru toti oamenii care cred , se roaga , se-nchina, aduc slava si multumire lui Dumnezeu. Nu va considerati superiori fata de nimeni ca nu puteti masura credinta nimanui.

Iti multumesc Doamne ca esti bun si iubitor de oameni si ne ajuti sa trecem peste toate greutatile. Fi mereu alaturi de noi si nu ne va fi frica de nimic pentru ca atunci cand Tu esti langa noi crucea ne e mai usoara iar cei care vor sa ne faca rau se leapada de rau si se intorc la bunatate si rugaciune. Mergem impreuna spre Imparatia Cerurilor caci cu noi este Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu