http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

marți, 6 august 2013

Despre oameni și lei

 Un leu tânăr stătea tolănit la soare. Când să adoarmă, o muscă i se așeză pe nas. Leul dădu din cap, dar musca dădu o tură în jurul său și iar i se așeză pe nas. Leul se uită mirat la ea, iar musca spuse:
 - Vreau să fiu soția ta!
 Auzind o asemenea propunere, leul a început să se tăvălească pe jos de râs, iar musca a plecat cu ochii în lacrimi.
 A doua zi, leul stătea iar tolănit în același loc. Când să adoarmă, aterizează fix în fața lui o cioară. Leul mârâie la ea crezând că o să plece. Dar ea nu se mișcă din loc și spuse:
 - Vreau să fiu soția ta!
 De data asta leul nu se mai tăvălește pe jos, dar râde cu poftă de această propunere. Cioara, supărată, îl înjură și își ia zborul înainte ca leul să o poată înhăța între dinți.
 A treia zi, leul stătea iar tolănit în același loc. Când să adoarmă, observă o chestie mică, ieșită dintr-un tufiș, care se îndreaptă spre el. Era o pisică. Leul, supărat că iar îi tulbură cineva somnul, se uită urât la ea crezând că o să se sperie și o să plece. Pisica a început să tremure din toate încheieturile, dar nu plecă și spuse tremurând:
 - V...reau... să fiu... s....otia... ta! Vreau să fiu soția ta!
 De data aceasta, leului nu i se mai păru amuzant și îi spuse pisicii să se întoarcă de unde a venit și să-l lase în pace.
 În a patra zi, leul caută un alt loc în care să se întindă și să tragă un pui de somn. Când să adoarmă, a apărut o leoaică. Aceasta, fără să scoată un sunet, se așeză în dreapta lui. Au stat așa întinși, privindu-se și admirându-se reciproc până când au adormit. Când s-au trezit, au plecat împreună la vânătoare și nu s-au mai despărțit niciodată. Nu știm dacă și-au vorbit vreodată. Dar nici nu era nevoie, dragostea era suficientă.

 Asemenea leului din poveste, nici bărbatul puternic nu-și pierde vremea cu femeile cicălitoare și enervante la fel ca muștele. De asemenea, bărbatul puternic nu le acceptă în jurul lui nici pe acele femei parvenite, cu reputație de curve și cu suflet negru de cioară. Un bărbat puternic nu se poate lăsa impresionat nici de o ființă mică, cochetă, alintată dar nesigură și fricoasă.
 Un bărbat puternic acceptă ca însoțitoare numai o femeie puternică, sigură pe ea, inteligentă și elegantă ca o leoaică. Doar o astfel de femeie îl va urma până la capătul pământului dacă va fii nevoie și nu-l va lăsa singur nici dacă o turmă de elefanți vor vrea să-l calce în picioare. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu