http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

joi, 5 decembrie 2013

Mai fericit este a da decât a lua

                 Mâine copiii bogați vor umple rețelele de socializare cu poze ale cadourilor scumpe pe care le-au găsit într-o pereche de cizme noi. Sărbătoarea de mâine nu este una a luxului, a bijuteriilor și a altor obiecte considerate de mare preț în lumea aceasta pieritoare.
                 Era odată un om bogat care avea trei fete. Într-o zi au început să-i meargă prost afacerile și nu a trecut mult timp până a pierdut tot ce avea. Atât de tare a fost afectat de pierderea averii încât s-a gândit să-și transforme casa în bordel și fetele în prostituate. A ajuns să creadă că doar așa mai putea să-și salveze fetele de la sărăcie.
                 Sfântul Nicolae provenea dintr-o familie înstărită. În ciuda acestui fapt, a fost încă din tinerețe modest, smerit și a trăit retras departe de dulceața trecătoare a acestei lumi. Într-o zi, cineva i-a povestit drama acestui om și ceea ce vroia să facă.
                 Fără să stea pe gânduri, a luat câțiva galbeni, i-a băgat într-o pungă, a mers noaptea la casa săracului, a aruncat punga pe geam și a plecat fără să-l vadă nimeni. Mare i-a fost mirarea omului în ziua urmatoare când s-a trezit cu punga de galbeni. Mare i-a fost și recunoștința, căci nu mai contenea cu laudele și mulțumirile aduse lui Dumnezeu. I-a dat această pungă drept zestre fetei celei mai mari și aceasta s-a căsătorit și s-a așezat la casa ei.
                Veștile bune au ajuns la urechile Sfântului Nicolae care a hotărât să-i mai arunce în același fel pe fereastră încă o pungă cu galbeni. Omului sărac i-au dat lacrimile în ziua următoare, când a descoperit încă o pungă cu galbeni. Și-a măritat și fata mijlocie și îl ruga stăruitor pe Dumnezeu să-i arate cine este binefăcătorul său.
                Sfântul Nicolae i-a mai dăruit încă o pungă cu galbeni, și pentru fata cea mică, procedând tot în același mod. De data aceasta omul nu mai dormea. Când a auzit sunetul punguței cu galbeni aruncată prin fereastră, a pornit după cel ce a aruncat-o.
               Mare i-a fost omului mirarea când a văzut cine este binefăcătorul său. Sfântul Nicolae era cunoscut, însă nu pentru dărnicia sa. Nu-i plăcea să facă milostenie în fața oamenilor, ci numai în ascuns. Era cunoscut pentru că făcea parte dintr-o familie importantă, ai cărei membrii au ocupat mai multe funcții de seamă în acea provincie.
             Să urmăm exemplul Sfântului Nicolae, care a înțeles sensul cuvintel
or Mântuitorului Hristos ,, Mai fericit este a da decât a lua.". Să dăruim mai mult și să ne lăudăm cât mai puțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu