http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

marți, 23 august 2011

Semnificatia cuvantului "libertate"

Suntem prizonieri intr-o lume aglomerata, complicata si stresanta si suntem atat de disperati incat am pierdut si sensul cuvantului "libertate". Nici nu mai stim cum e sa fim liberi pentru ca nu am mai fost de mult, liberi.

Suntem prizonierii ideilor preconcepute pe care societatea ni le-a impus. Am devenit sclavi negrii pe plantatia politicienilor romani. Devenim frustrati, dezgustati si ne lasam prada viciilor!

"Trebuie sa inveti bine ca sa poti urma o facultate buna care sa-ti permita sa-ti construiesti un viitor stabil! Daca nu, o sa ajungi muncitor, muritor de foame!"

Daca te ghidezi dupa aceasta conceptie, faci o gresala fatala! Toti parintii isi indruma copiii sa caute bogatie si stabilitate si nu se gandesc nici o clipa ca le sacrifica astfel fericirea! Banii si luxul sunt niste tentatii false, sunt niste usi pe care scrie mare "FERICIRE" dar in momentul in care treci de ele te trezesti in niste camarute mici, goale, fara ferestre.

Fiecare om trebuie sa faca in viata doar ce il face sa se simta fericit si implinit. Daca ii place cuiva sa picteze, pai sa picteze toata ziua si toata noaptea. Sa-si ia cu el instrumentele si sa picteze oriunde-l poarta pasii.

Asta e partea in care prizonierii urla la mine:"De unde bani? Daca nu-i cumpara nimeni tablourile? Cum o sa castige bani? Daca nu castiga bani o sa moara de foame, de sete, de frig...etc."

Ati uitat ca exista Dumnezeu? El are grija sa nu le lipseasca nimic pasarilor cerului, El hraneste plantele si animalele, El are grija de toate. Cu atat mai mult, are grija de cei care-i aud chemarea si isi urmeaza visul.

N-o sa-i hraneasca cu mana din cer, cum a facut pe vremuri cu poporul lui Israel. O sa le scoata in cale cate un ales al Sau, o unealta a luminii, un Dumnezeu in carne si oase. Nimic nu o sa-i lipseasca aceluia care-L intalneste pe Dumnezeu si-L urmeaza.

Unii se cred liberi daca beau, fumeaza, se drogheaza sau daca sunt desfranati!
Eu spun ca sunt liberi daca nu fac toate acestea! Sunt liberi daca rennta la ele. Daca nu vor sa renunte la ele inseamna ca se tem de ele. Daca nu pot sa renunte la ele inseamna ca sunt prizonierii acestor patimi.


Nu cautati fericire intr-un pahar cu vin, intr-o tigara sau in droguri. Nici implinire intr-un prezervativ.

Un om liber este un om care face ceea ce simte! Un om liber este un om care cauta dragoste, fericire si implinire! Un om liber cauta fericirea in cei pe care-i iubeste, in acel moment, Dumnezeu coboara din cer, se imbraca in haine de preot si-i da iubirii viata vesnica, implinire!

2 comentarii:

  1. Imi place mult ce ai scris!
    Dar, spune tu, ce se intampla cu cei care si-au pierdut credinta, dar fara sa vrea asta ??

    RăspundețiȘtergere
  2. Credinta nu se pierde. Credinta face parte din fiinta omeneasca si sta chiar la baza existentei omului. Intr-un om in care nu exista credinta, nu exista nici viata, pentru ca nu exista viata fara Dumnezeu. Chiar daca foarte multi refuza sa admita, iar altora le este foarte greu sa creada, Dumnezeu este cauza si efectul fiecarei miscari pe care o face corpul omenesc. Omul este liber sa gandeasca, dar toata puterea de actiune vine de la Dumnezeu, pentru ca Dumnezeu ne iubeste si ne da totul, chiar si puterea Lui.
    Mintea este singurul loc in care omul Il primeste pe Dumnezeu numai daca vrea. Aici incearca sa-si faca loc si grijile lumesti si tot aici isi varsa diavolul rautatile. Acestea actioneaza ca un somnifer asupra credintei. Singurul care poate sa-si trezeasca credinta este omul. Daca Dumnezeu intervine, incalca libertatea omului.
    Totusi, pentru ca ne iubeste atat de mult, Dumnezeu sufera cand ne vede pierduti si incearca sa ne dea un imbold din exterior pentru a ne trezi credinta, permite unor necazuri sa ne zguduie din temelii. Dar si in acest moment, omul e liber sa-si trezeasca credinta si sa se intoarca la Dumnezeu, sau sa o ingroape si mai tare.
    Iti recomand sa citesti si eseul lui Nicolae Steinhardt despre verbul "a crede". Este cel mai complex eseu despre credinta, cu cea mai complexa si mai variata argumentatie. Il gasesti aici: http://www.razbointrucuvant.ro/2009/04/25/parintele-nicolae-steinhardt-ce-inseamna-a-crede/

    RăspundețiȘtergere