http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

duminică, 20 noiembrie 2011

Nebunie contagioasa


Titlul "Viata cu un idiot" te poate duce cu gandul la o comedie dar nu e deloc asa. E o piesa in care furia si frustrarea ating cote maxime, e o piesa care se termina in disperare, in crima. Ingerul pazitor al personajelor e din ce in ce mai slab, isi pierde aripile si e tot timpul depasit numeric in lupta cu raul.


Un miner este tras la raspundere pentru ca intarzie mereu la sedintele de partid, are un schimb dur de replici cu seful, iar acesta il trimite la spitalul de nebuni sa ia acasa un nebun si sa-l ingrijeasca pentru o perioada de un an.


De aici incepe nebunia totala. Sotia minerului face o criza de nervi in momentul in care sotul ei apare acasa cu Vova (nebunul). Acesta se comporta deplorabil: mananca morcovi si se masturbeaza, isi toarna in cap maioneza, urineaza in frigider, umple peretii casei cu cacat...

Sotia minerului se culca cu Vova, sotul ei ii prinde, ea spune ca s-a indragostit de Vova, ramane gravida, sotul ei ii spune ca s-a combinat cu un monstru si va naste un monstru. Previziunile acestuia se adeveresc, fata naste o chestie rosie care moare la nastere.


Vova constientizeaza ca fata a pierdut copilul si o bate crunt, apoi se indragosteste de miner. Fata devine geloasa pe sotul ei, ii cere sa i-l dea inapoi pe Vova, ca e firesc sa se iubeasca un barbat cu o femeie, nu invers.

In final, Vova, disperat, o ucide si fuge. De crima este acuzat minerul care este internat la nebuni pentru ca a sustinut la ancheta ca sotia lui a fost ucisa de un nebun pe nume Vova care traia la ei in casa si ca acesta a fost ajutat de un inger.

Concluzia pe care o trag din aceasta piesa este aceea ca nebunia este o boala atat psihica dar si spirituala. Cultura este imunitatea psihicului iar credinta este imunitatea spiritului. Oamenii care nu le au, sunt macinati de prostie si manipulati de demoni. E suficient sa le dea cineva un ghiont pentru a agoniza in nebunie.

Un comentariu:

  1. Ce pot sa spun? Povestea de socheaza si te intriga. Sincer , nu stiu cat de repede as fi digerat-o , dar probabil ca ai dreptate. Din pacate cunosc doua persoane cu probele psihice destul de serioase , dar si le tin sub control cat de cat , insa pe de alta parte nici nu fac nimic sa si gasesca liniste sufleteasca dupa care tanjesc si renega total credinta;si nici nu te lasa sa-i ajuti...deci nu stiu cu ai putea ajuta astfel de persoane.

    RăspundețiȘtergere