http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

marți, 22 noiembrie 2011

Opriti masacrul

Cum poate un om sa fie atat de crud? Dumnezeu este cel care da viata, cu ce drept ia omul viata pe care o da Dumnezeu? Cum putem sa fim atat de dezgustatori? Cum putem sa fim niste consumatori de cadavre?

Noi suntem cum suntem, pentru ca ne-am nascut in aceste vremuri si am fost invatati asa, dar poate cineva sa-mi spuna de ce trebuie sa ne injosim si mai mult?

"20. Apoi a zis Dumnezeu: "Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!" Şi a fost aşa.
21. A făcut Dumnezeu animalele cele mari din ape şi toate fiinţele vii, care mişună în ape, unde ele se prăsesc după felul lor, şi toate păsările înaripate după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
22. Şi le-a binecuvântat Dumnezeu şi a zis: "Prăsiţi-vă şi vă înmulţiţi şi umpleţi apele mărilor şi păsările să se înmulţească pe pământ!
23. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a cincea.
24. Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa.
25. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine." (Facere 1, 20-25)

La inceput, animalele nu se mancau intre ele, si nici omul nu prindea animalele ca sa se hraneasca din cadavrele lor. Omul traia in armonie cu natura, in ascultarea lui Dumnezeu si nu-i era nici foame, nici sete. Foamea, setea, frigul si toate celelalte vin din cauza ca omului ii lipseste Dumnezeu.

Pentru ca oamenii sa nu moara subit imediat dupa cadere, sa nu rateze mantuirea, Dumnezeu a creat reteaua trofica. A facut chestia asta in momentul in care a pus dusmanie intre om si natura. Sa nu uitam ca Dumnezeu, prin Moise, le-a randuit israelitilor din care animale au voie sa manance si din care nu. Dumnezeu a permis uciderea pentru hrana pentru a ne smeri mereu, pentru a constientiza de fiecare data cand mancam carne ca suntem atat de josnici incat trebuie sa consumam cadavre ca sa ne potolim nevoile.

Astfel, cel care taie o gaina nu intra sub incidenta poruncii "Sa nu ucizi!". Dar cel care ucide un animal care s-a nascut liber, doar pentru simplul fapt ca incomodeaza pe cineva, acela este criminal, si sangele animalului va cadea asupra sa pana in veac.



Cainii au fost lasati de Dumnezeu sa stea pe langa om, sa se hraneasca cu firimiturile de la masa acestuia, sa-l iubeasca pe om si sa-i fie credinciosi. Cum indraznesc unii sa vina si sa spuna ca toti cainii care s-au nascut liberi trebuie sa moara pentru ca nu au un stapan si ne incomodeaza.


Deputatii au aprobat astazi un masacru. Cainele e probabil cel mai iubitor animal, cainii fara stapan stau prin orase si printre blocuri pentru ca ii iubesc pe oameni si daca eu o sa vad vreodata hingheri alergand dupa un caine, o sa le pun piedica, o sa strig cat pot de tare "Nebunilor, opriti masacrul! Nu stiti ce faceti, sangele lor nevinovat o sa cada asupra voastra si a copiilor vostrii!"

Iubesc animalele, si in special cainii. Avem multe de invatat de la caini. In momentul in care stapanul il cheama, cainele lasa tot, chiar si osul din gura si alearga la stapan. Daca omul ar avea credinta macar cat un caine, n-ar mai ramane unul acasa in pat duminica, atunci cand glasul Domnului cheama oamenii la Sfanta Liturghie. In plus, cainii nu uita niciodata sa linga mana stapanului in semn de multumire pentru grija pe care i-o poarta. Cati dintre noi ii multumim lui Dumnezeu in fiecare zi pentru grija? Cati citim un acatist de multumire de fiecare data cand Dumnezeu ne indeplineste o dorinta arzatoare?


Va rog din suflet, opriti masacrul. Sa nu trimita Dumnezeu cutremur mare care sa ne darame casele pentru a ne arata cat de greu este sa traiesti hoinar ca un caine vagabond. Si apoi, cand nu vom mai avea adapost, sa nu trimita fiarele salbatice sa ne vaneze asa cum vanam noi cainii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu