http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

duminică, 6 mai 2012

Despre ateii raționaliști și despre toleranță...

              Sunt creștin, studiez teologia, am avut ocazia să cunosc și să discut cu tot felul de oameni. Mă consider un om tolerant. Am avut multe discuții cu atei raționaliști pe teme teologice. Nu am încercat niciodată să impun cuiva ceva legat de credința mea, de altfel majoritatea discuțiilor cu ateii raționaliști au pornit din dorința lor și la invitația lor am încercat să le arăt pe cât posibil calea pe care am ales eu să o urmez, calea credinței în Dumnezeu. E adevărat că uneori discuțiile au devenit încinse dar eu am respectat mereu persoana cu care am discutat și nu am recurs niciodată la insulte și la batjocură.
              Nu înțeleg de ce ateii raționaliști își bat joc de simbolurile credinței noastre postând tot felul de imagini ofensatoare și tot felul de bancuri pe seama Mântuitorului nostru Iisus Hristos, a Maicii Domnului și a tot ceea ce noi creștinii iubim și respectăm.
              E chiar atât de greu să ne arătați puțină tolerantă și puțin respect? Chiar trebuie să luați în batjocură tot ceea ce noi numim "Sfânt"? Noi vă iubim, vă respectăm și vă dorim numai binele. Indiferent dacă îl credem pe Darwin sau în cele scrise în cartea Facere, indiferent de rasă, naționalitate, religie sau preferințe muzicale, toți suntem oameni, toți trăim pe același titirez uriaș de pământ și trebuie să ne tolerăm și să ne respectăm. Să încercam să dăm un exemplu de tolerantă și respect tuturor celor din jur. De aici pornește totul și doar așa putem să ne aducem contribuția la o lume mai bună, fără războaie, fără violentă, fără foamete, o lume pe care toți ne-o dorim.

              Vă mulțumesc! 

4 comentarii:

  1. Nu am încercat niciodată să impun cuiva ceva legat de credința mea

    1. Sunt alti crestini care isi impun credintele asupra altora prin mijloace necinstite si aproape toti si-o impun asupra copiilor. Exact la fel cum fac hindusii in India si musulmanii in Pakistan. Ca sa nu mai spun ca se face propaganda religioasa pe banii mei ateisti chiar in acest stat.

    să le arăt pe cât posibil calea pe care am ales eu să o urmez, calea credinței în Dumnezeu

    Cel mai probabil n-ai ales nimic, ti-a fost bagat in cap. Daca te nasteai in India ai fi crezut in Khali sau in Ganesha, zeul cu trompa, iar daca te-ai fi nascut in Pakistan ai fi fost adeptul lui Mahomed.

    Nu înțeleg de ce ateii raționaliști își bat joc de simbolurile credinței noastre

    1. Tocmai din cauza ca voi, religiosii pretindeti respect suplimentar pentru ele. Orice fel de ideologie poare fi criticata si batjocorita in toate felurile si orice fel de preferinta personala. Numai pentru religie este pretins respect.
    2. Nu este absolut nimic de respectat la o credinta fundamental falsa.

    Chiar trebuie să luați în batjocură tot ceea ce noi numim "Sfânt"?

    Da, este neaparat necesar, pentru ca in religia voastra copii nestiutori sunt amenintati cu Iadul si alte atrocitati de genul asta si este bine sa se stie ca exista oameni care sustin ca acestea sunt niste baliverne si carora nu le este frica defel.

    Noi vă iubim, vă respectăm și vă dorim numai binele

    Daca este asa atunci puteti sa incepeti sa va aratati iubirea fata de atei manifestand impotriva sponsorizarii BOR din banii cetatenilor nereligiosi si impotriva religiei in scoli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Godless, daca eu as fi ultimul crestin in viata si as fi legat in fata domniei voastre, m-ati ucide sau m-ati lasa sa traiesc?

      Ștergere
  2. Daca ai fi chiar ultimul gandac de Colorado in viata tot te-as lasa sa triesti, ca sa nu se spuna despre mine ca am adus o specie la extinctie. Sper ca ai inteles care-i problema ateilor cu credintele voastre irationale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare credinta noastra e irationala sau nu puteti sa o percepeti pentru ca domniile voastre sunt lipsite de ratiune?

    RăspundețiȘtergere