http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

joi, 28 iunie 2012

Manualul relației bărbat - femeie (1)

Capitolul 1 - Bărbatul
 


(+)

curaj
 
 tărie de caracter
 
 siguranță
 
 inteligență
 
 cunoștințe
 
 sensibilitate
 
 fizic
 
 aptitudini


(-)

paranoia
 
 instabilitate
 
 frică
 
 prostie
 
 ignoranță
 
 vulgaritate
 
 un fizic slab
 
 incompetență


         Am notat cu + trăsăturile care sunt de obicei apreciate la un bărbat şi cu - trăsăturile care sunt, sau ar fi indicat să fie evitate la un bărbat. Raporturile între + şi - pe care le-am observat cel mai des sunt: 2-4; 3-3 şi 4-2. O să încerc să va explic în continuare de ce mi se pare important fiecare + şi de ce mi se pare periculos fiecare -.


(+)

Curajul este o trăsătură importantă pentru că eu văd orice relație într-un mod patriarhal. În opinia mea, bărbatul trebuie să prevină sau să se opună oricărei amenințări care îi vizează familia. Amenințările pot să vină din orice direcție, uneori chiar și din interior și sub forme diferite. Intervenția înseamnă asumarea unor riscuri, dar bărbatul care își iubește mult familia, trebuie să dea totul pentru ea.
 
 Tăria de caracter e în strânsă legătură cu siguranța. Bărbatul trebuie să ofere siguranță familiei și face lucrul acesta în două moduri: intervenind cu curaj atunci când familia este amenințată și dovedind tărie de caracter, adică rezistând în situațiile grele, păstrându-și calmul și limpezimea gândirii. Tăria de caracter o dovedește și atunci când rezistă tentativelor de manipulare venite din exterior sau chiar din interiorul familiei.
 
 Inteligența și cunoștințele îl ajută pe bărbat să ia deciziile potrivite în momente delicate.
 
 Sensibilitatea nu este o slăbiciune, este chiar izvorul tăriei. Este important ca bărbatul să nu uite că tot ceea ce face pentru familia sa, nu face din obligație ci din dragoste. Dragostea este izvorul forței lui.
 
 Un bărbat responsabil are grijă de sănătatea lui. Dacă ești bolnav sau ieșit din formă, e greu să ai grijă de familia ta.
 
 Aptitudinile sunt importante pentru că bărbatul trebuie să ofere familiei și siguranță economică, deci ar fi bine să se priceapă la câte ceva.
 
 

(-)

 Unui bărbat paranoic, nestatornic și fricos îi este foarte greu să ofere siguranță și stabilitate familiei. Cu un astfel de bărbat, tot greul cade pe umerii femeii. Sunt femei care pot să suplinească aceste lipsuri, dar copiii vor avea de suferit dacă nu au un tată sigur și autoritar.
 
 Prostia și ignoranța nu o să-i ajute prea mult pe bărbați în luarea deciziilor. În plus, iubitele sau soțiile lor o să trebuiască de multe ori să suporte rușinea în public, datorită comportamentului sau a perlelor scoase pe gură de astfel de bărbați.
 
 Multe femei sunt atrase de bărbați duri și vulgari. Să nu uite că în viață vin și momente grele, și în astfel de momente vulgaritatea se transformă rapid în violență.
 
 Unui bărbat cu slăbiciuni fizice îi va fi mult mai greu să se îngrijească de familia sa. Asta nu înseamnă că un bărbat trebuie părăsit dacă se îmbolnăvește. Familia trebuie să se unească în jurul lui și să arate forță de grup.
 
 Un bărbat care nu știe să facă nimic, nu o să poată să asigure stabilitatea financiară familiei sale. N-am prea văzut femei care să poată să întrețină un bărbat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu