http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

vineri, 13 iulie 2012

Traian, dictatorul


       A început campania pentru referendum și i-am auzit deja pe Traian Băsescu și pe cei din echipa lui vorbind despre cum încearcă cei de la USL să instaureze dictatura în România. Au mai spus și că USL vrea să-l grațieze pe Adrian Năstase.
     

  "Ministerul Justiţiei a precizat pentru gândul că înspecţia judiciară a CSM a fost sesizată. În sesizare, MJ a cerut inspecţiei o analiză preliminară în cazul judecătoarelor care l-au condamnat pe Adrian Năstase în dosarul Trofeul Calităţii. Inspecţia Judiciară a fost sesizată la data de 26.06.2012, în temeiul art. 45 alin. 1 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (astfel după cum a fost modificată prin Legea nr. 24/2012), în vederea efectuării de verificări prealabile cu privire la eventualitatea săvârşirii unor abateri disciplinare de către magistraţii ce au judecat şi soluţionat cauza ce a format obiectul dos. nr. 2470/1/2012 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie", a precizat MJ pentru gândul."  (gândul)
     
      Se pare că Năstase e nevinovat, sau cel puțin "curat". Atâta timp cât unul dintre judecătorii care l-au condamnat a scris în sentință că împotriva lui nu există probe directe, juridic este nevinovat. Codul Penal este clar, o persoană poate fi condamnată numai în baza unor probe directe.
      

        Dacă se dovedește că procedura a fost forțată de unele presiuni "de sus", înseamnă că Adrian Năstase este un deținut politic al regimului Traian Băsescu. Să nu uităm că același Traian Băsescu l-a făcut scăpat pe Omar Haisam, vinovat de terorism și condamnat în cazul celor trei jurnaliști ținuți ostatici în Irak.
        Dacă tot am adus vorba de acel episod, va îndemn să citiți cartea lui Ovidiu Ohanesian "Amintiri din portbagaj" și să va întrebați cum pot să trăiască Sorin Miscoci și Marijan Ion atât de liniștiți în timp ce omul care i-a răpit, umblă liber prin lume. Răpirea a fost o mascaradă patronată de Băsescu, iar Sorin Miscoci a ajuns cameraman la Cotroceni, în timp ce Marijan Ion a ajuns consilieră lui Sorin Oprescu.
        În aceste condiții, cine e dictator? Sperăm ca după referendum să putem să spunem "Cine a fost?" 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu