http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

marți, 20 noiembrie 2012

Jurnal de anticampanie - Dominația urangutanilor cu bani

             Ne zbatem în mizerie din punct de vedere material și social. Trecem prin două crize în același timp: una intelectuală și una spirituală. Forma aceasta de guvernământ, republica aceasta adormită, democrația asta falsă în care ni se pune în mână o armă de lemn înmuiată în tuș și ni se spune să nu ne fie teamă că viitorul e în mâinile noastre, reprezintă un climat cât se poate de plăcut și favorabil acestor două calamități abătute asupra noastră.
                            Cum putem să numim aceste alegeri "libere" când suntem obligați să alegem dintre răi, pe răul cel mai incompetent, pe răul cel care o să ne facă cel mai puțin rău? Răspunsul e simplu, să ne bucurăm cât mai avem voie să alegem.
                             Odată cu apariția partidului purpuriu, partid care și-a câștigat ușor popularitate în rândul celor slabi la minte, a devenit posibil ca orice urangutan cu bani să poată să devină candidat. Și cum procedează acești urangutani? Își cumpără candidaturi în colegiile mai sărace. În aceste colegii poți să-i cumperi ușor pe 30% din alegători, alți 30% îți cred minciunile și dacă se ridică cineva și începe să spună oamenilor cine ești, îl ameninți cu bătaia. În cel mai rău caz, pui niște gorile să se ocupe de problemă.
                              Dar nu e cazul să disperăm, Dumnezeu e deasupra tuturor, inclusiv deasupra acestor godaci lacomi care se cred stăpâni pe viețile oamenilor.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu