http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Jurnal de anticampanie - Târnăveni


         În micuţul nostru târguşor de pe Târnava Mică, o campanie electorală înseamnă circ pe gratis. Nu există reguli în ceea ce priveşte afişajul electoral. Afişele electorale sunt peste tot, pe stâlpi, pe clădiri... Nu poţi nici să-ţi cumperi o pâine fără să te oripilezi de zâmbetul ipocrit al unui candidat.
     Fiecare partid are două echipe, una care lipeşte afişe şi alta care distruge afişele adversarilor. Lupta e una crâncena şi în primul rând nesimţită. Am observat că un afiş nu rezistă mai mult de două nopţi. Campania durează 30 de zile, ceea ce înseamnă că sunt necesare 15 afişe pentru fiecare stâlp, înmulţit cu 4 (numărul formaţiunilor politice care participă la război), înseamnă 60 de afişe pentru fiecare stâlp. La noi în oraş cred că sunt cam 200 de stâlpi, deci se consumă foarte multă hârtie. Până acum nu i-am văzut pe cei care participă la acest "război" să planteze copaci, aşa că am toate motivele să le arăt tuturor obrazul şi să le lipesc pe frunte o etichetă pe care scrie "NESIMŢIT" .

       
             
           Aşa cum era de aşteptat, cei mai penibili sunt babuinii lui DD. În dimineaţa asta erau adunaţi în faţa sediului partidului (o pivniţă). De acolo au pornit în misiune în frunte cu liderul lor, cârciumarul târgului. Am dat nas în nas cu echipa lor de juniori în piaţă şi i-am cerut unui copil un calendar şi un pliant. Mi-a răspuns că a primit indicaţii să le împartă doar pensionărilor. Am rămas trăznit când am auzit!
     

  

       
            Cei de la PDL împart calendare cu icoana Maicii Domnului pe o parte şi poza candidatului pe spate. Pe icoană scrie că a fost sfinţităla Mănăstirea de la Oaşa. Cunosc pe cineva de la această mănăstire, am sunat şi mi-a confirmat că nu s-a întâmplat aşa ceva. Să le fie ruşine!

3 comentarii:

  1. Asta asa este Mihai,aici iti dau dreptate. Pur si simplu ma-am saturat ca la fiecare stalp, cladire sau copac sa ii vad figura la cate unu care vine iar sa ne vanda iarba impachetata.OAMENI BUNI GANDITI CU ADEVARAT INAINTE SA VOTATI,NICIUNU NU E MAI BUN,TOTI SE UITA DUPA PROPRIILE INTERESE MAI INTAI.

    Frumos articolu Mihai,bravo!

    RăspundețiȘtergere
  2. Serios? Numai pensionarilor? Oare acel junior îşi va mai aminti atunci când va ajunge şi el un pensionar de indicaţiile primite de la un politician? Nu văd gândirea aici...

    RăspundețiȘtergere