http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

luni, 19 noiembrie 2012

Jurnal de anticampanie - Raluca Turcan (PDL)

               Imaginea femeii în politica românească a fost terfelita de ziariști și oamenii au început să creadă că toate femeile implicate în acest domeniu sunt asemenea Ebei și Dacianei ( niște pațachine pline de fond de ten, puțin mai inteligende decât maimuțele ).
               Ultima femeie politician care a fost privită și tratată cu respectul cuvenit a fost doamna Mona Muscă. Această femeie dispune de o inteligență sclipitoare, știa să vorbească, știa să ducă o dezbatere politică și să o câștige. Într-un cuvânt, impunea respect. Colegii dânsei erau indignați de faptul că le strică reputația de porci și s-au folosit de notele informative pe care a fost obligată să le scrie când era studentă pentru a-i încheia cariera politică.
             



                Zilele acestea am început să-i studiez pe cei care candidează la Sibiu și am rămas plăcut surprins când am constatat că doamna Raluca Turcan nu e doar o femeie bine îmbrăcată. În spatele eleganței se ascunde inteligență, educație și încă un lucru foarte important pe care cei mai mulți îl numesc atitudine.
                Foarte mulți politicieni au grohăit toată ziua pe la televizor timp de 4 ani, s-au dat în spectacol, s-au certat pentru nimic și au uitat că au fost aleși acolo să facă ceva pentru țară. În acest timp, Raluca Turcan a venit cu soluții pentru patru probleme interesante:

"Legea privind combaterea violenței în 
familie este o lege pe care deputatul de Sibiu Raluca Turcan a susținut-o intens, convinsă fiind că femeile victime ale violenței domestice trebuie să înțeleagă că suferința în tăcere nu este un lucru bun, pentru că le afectează și pe ele, și pe copiii lor. Cel mai mare neajuns al vechii legi în domeniu, care data din anul 2003, era acela că nu oferea victimelor violenței domestice o protecție amplă și rapidă. Noua lege oferă cadrul pentru a proteja eficient victimele violenței domestice, în majoritate femei, prin instrumentul numit ordinul de protecție. Există acum, prin lege, posibilitatea evacuării rapide a agresorului din locuința comună, precum și restricția de a se apropia nu doar de victimă, ci și de rudele ei apropiate. Pentru rapiditate şi eficienţă, ordinul de protecţie este executoriu şi poate acoperi o perioadă de șase luni.

O altă inițiativă legislativă este Legea privind parteneriatul între Stat şi culte în domeniul serviciilor sociale. A iniţiat această lege pornind de la premisa că acţiunea comună a Bisericii şi a administraţiilor locale, în sprijinul acordat categoriilor sociale vulnerabile, va contribui esențial la rezolvarea concretă a unei întregi serii de probleme sociale. Indiferent că este criză, și bugetul de stat resimte acut deficitul de resurse, sau perioadă de creștere, reglementarea implicării Bisericii într-un parteneriat cu autoritatea locală, pentru a oferi soluţii pentru păturile defavorizate, este binevenită. Scopul legii este de a contribui la valorificarea potenţialului cultelor în dezvoltarea capitalului uman şi social în comunităţile în care activează, precum și în prevenirea şi combaterea marginalizării sociale.

Legea privind introducerea votului prin corespondenţă pentru cetăţenii români din străinătate a fost inițiată în ideea de a asigura accesul mai puţin costisitor al românilor din afara granițelor la procesul electoral din România, eliminând în acelaşi timp supraaglomerarea secţiilor de vot din străinătate şi asigurând o alternativă de exprimare a votului.
Raluca Turcan a lansat în dezbatere publică un nou format al legii privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi a Societăţii Române de Televiziune. Obiectivul a fost redefinirea rolului şi a misiunii televiziunii publice din România, iar legea a statuat rolul important al societăţii civile în numirea membrilor Consiliului de Administrație al TVR şi al Radiodifuziunii
A fost impusă, prin lege, interdicţia de a fi membru de partid pentru toţi membrii CA al TVR, separaţia atribuţiilor Comitetului Director de cel al Consiliului de Administraţie, separarea funcţiilor de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea a directorului general, care trebuie să fie angajat pe baza unui contract de management cu criterii de eficienţă clare şi cuantificabile. Legea prevede, totodată, că informaţiile oferite în programele de ştiri difuzate de SRR şi SRTV trebuie să fie cuprinzătoare, echilibrate şi echidistante."

( sursa: http://www.machiavelli.ro/personalitati.php?pers_id=31 )

           E adevărat că are și destule bile negre. A contribuit la greșelile făcute de PDL în domeniul sănătății și în cel al educației. A votat pentru micșorarea pensiilor și salariilor bugetarilor și a plecat dintr-o emisiune tv în momentul în care i-au fost reamintite aceste lucruri.

( vezi http://www.dcnews.ro/2012/10/scandal-intre-cristian-rizea-si-raluca-turcan-la-tv-video/  )

              În concluzie, eu cred că Raluca Turcan și-a dat silința timp de patru ani. E adevărat că a luat parte la greșelile făcute de PDL, dar are și niște realizări pe care ni le pune în față. Și-a adus contribuția și la nivel local echipând un număr important de școli din satele din județul Sibiu cu echipament corespunzător procesului de învățare. Consider că Raluca Turcan merită încă un mandat dacă promite că nu o să se mai supună atât de ușor deciziilor care vin de la conducerea partidului. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu