http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

joi, 3 ianuarie 2013

Hai să amendăm!


           Am citit astăzi pe un portal (portalul ăla care pupă în fund pe oricine deține puterea la noi în oraș) niște articole foarte amenințătoare. Din ele rezultă că Primăria Municipiului Tarnaveni s-a pus pe dat amenzi pentru imobilele neîntreținute și pentru curățenie. În filmele cu mafioți, amenințări de felul acesta, foarte discrete, deghizate în știri, apar atunci când unele firme nu cotizează, nu plătesc taxa de protecție. Sper să nu se întâmple așa ceva și la noi în oraș.

       
     

       Să luăm de exemplu acest imobil. Vedeți cum arată? Da, e în Tarnaveni, în cartierul Viitorului. Poza e făcută în 2 ianuarie 2013. În acest imobil locuiesc oameni, majoritatea fără acte, în niște condiții greu de descris. Problema acestui imobil există încă de pe vremea domului Popa Octavian dar nu a fost ridicată niciodată. De ce? Poate pentru că oamenii ăia sunt protejați de un om cu putere financiară și politică în schimbul unor servicii care le prestează. Sau, poate că toți primarii de până acum s-au gândit că oamenii ăia sunt alegători și nu e bine dacă sunt deranjați.


         Hai să zicem că imobilul ăsta e într-un cartier și nu merită atenția Primăriei, cu toate că e absurd. Dar ce facem cu fațada bibliotecii? Din câte știu, biblioteca aparține Primăriei și are nevoie urgentă de lucrări de renovare. După cum vedeți din această poză, cade tencuiala. Credeți că oamenilor care conduc orașul le pasă? Biblioteca și Casa de Cultură nu prezintă interes pentru că nu aduc bani. Ar fi și mai bine dacă le-ar demola, să rămână oamenii proști și să le creadă lor minciunile în fiecare campanie.

         Nu ar strica niște reparații nici la Gimnaziul de Stat "Traian". Mă surprinde faptul că nu au început deja lucrări de renovare deoarece am auzit că domnul Meghesan se înțelege bine cu noua directoare de acolo.

         Și acum să vorbim despre mizerie. Eu consider că Tarnaveniul este un oraș curat, atât în cartiere cât și pe centru. Mizerie mare e doar în politică. Singură perioadă în care centrul orașului este absolut mizerabil e atunci când Primăria închide circulația și organizează "Zilele orașului". Ultima dată când s-a întâmplat asta, în ultima zi de festival (duminica dimineața) mergeam la biserică. Tot centrul era plin de doze de bere, cartoane și ambalaje ale diferitelor produse iar în fața Bisericii "Sfântul Gheorghe" era un morman mare de gunoaie fix în mijlocul drumului.
        Domnule Primar, înainte să-i mai puneți pe mercenarii ăia să mai anunțe tot felul de amenzi, va rog să vă gândiți la soluții pentru problemele prezentate în acest articol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu