http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

marți, 10 ianuarie 2012

Stanga, dreapta sau Dumnezeu?

Am vazut astazi ca multi oameni se ridica impotriva lui Traian Basescu si impotriva "aparatului" cu care acesta conduce tara. Totul a pornit de la sistemul sanitar si de la demisia lui Raed Arafat. Si eu sunt impotriva "regimului Traian Basescu" si impotriva sistemului de care se foloseste pentru a manipula tot ce misca in tara asta si poate sa-i serveasca intr-un fel sau altul lui (Traian Basescu).



Am mai citit despre dictatori si despre doctrinele lor. Un dictator, un "Líder Máximo", urmareste in primul rand independenta teritoriala, politica, sociala si economica a tarii fata de alte state sau comunitati. Daca aceste principii sunt indeplinite, dictatorul se orienteaza spre progresul economic, cercetare in scopul descoperirii de noi tehnologii si pe organizarea societatii in conformitate cu ideologia pe care se bazeaza.

Tito

Fidel Castro



Traian Basescu nu e un dictator, e un profitor. El urmareste doar imbogatirea rapida a familiei sale si a locotenentilor sai. Acest regim nu este unul dictatorial, este unul mafiot. Traian Basescu este un fel de Tony Soprano, din celebrul serial difuzat pe HBO. Singura diferenta e aceea ca Traian Basescu e instalat in funtea Romaniei, un stat european cu un teritoriu mult mai mare si cu 11 milioane de locuitori in plus fata de New Jersey, statul in care Anthony Soprano conduce din umbra in filmul de pe HBO.


I-am auzit in zilele acestea pe multi oameni care spuneau ca isi doresc sa moara Traian Basescu. Asta ma face sa ma gandesc la executia sotilor Ceausescu.



E usor sa strigi:"Moarte dictatorului!". E usor sa condamni un singur om pentru toate problemele unei tari, la care multi oameni pe care nu-i duce mintea mai adauga si problemele lor personale. Chiar daca unui conducator i se pot imputa multe lucruri, cine suntem noi sa luam in mana mitraliera si sa-l omoram, sperand ca odata cu moartea unuia, sau chiar numai cu inlaturare lui, se vor rezolva toate problemele.

Dumnezeu a pedepsit poporul roman pentru ca si-a ucis dictatorul si pentru ca s-au bucurat multi de moartea acestuia in sfanta zi de Craciun. Pentru aceasta nelegiuire, Dumnezeu ne-a dat conducatorii pe care i-am avut. Toti au fost mai slabi la toate capitolele decat Ceausescu, iar Romania merge tot in regres.

Chiar daca Traian Basescu o sa fie inlaturat sau ucis, problema nu o sa se rezolve. Problema nu se afla la el, problema e la noi. Ma intreb cati romani se roaga lui Dumnezeu pentru a avea conducatori mai buni, cati dintre noi suntem gata sa sacrificam binele nostru pentru binele tarii si al urmasilor nostrii, cati dintre noi se gandesc la binele tuturor celorlalti romani inainte sa se gandeasca la binele lor.




Cand ne vom aseza la masa si ne vom gandi ca cersetorul de la coltul strazii moare de foame, cand ne vom gandi ca si el vorbeste aceeasi limba ca si noi, ca si el este creatia lui Dumnezeu si ca probabil Dumnezeu l-a asezat la coltul strazii noastre pentru ca stie ca noi avem destul cat sa ne ajunga si noua si sa-i dam si lui, cand egoismul nu ne va mai impiedica sa-i ajutam pe cei care au nevoie de ajutor, atunci o sa meritam un conducator mai bun, o tara mai buna si ocrotita de Dumnezeu.


Atunci va aseza Dumnezeu mitre in forma Duhului Sfant pe capetele ierarhilor romani, iar prin mainile Partiarhului, Dumnezeu va aseza coroana intelepciunii pe capul unui Rege al Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu