http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

marți, 7 februarie 2012

Țăranul Sorin Târziu -Capitolul 4 (Prolog)-

               Capitolul 4

Au trecut 20 de ani de când s-au întâmplat toate acestea. Sorin Târziu s-a împăcat până la urmă cu iubita lui, s-au căsătorit şi au avut doi copii frumoşi. Inainte de asta, el a terminat clasa a12a, s-a înscris la Facultatea de Drept şi a devenit avocat. A intrat intr-un partid politic şi a fost ales consilier local la ultimele alegeri. Soţia lui a terminat asistenţă socială şi se ocupa cu succes de un orfelinat din oraş.
 Banii şi faima nu l-au schimbat pe Sorin Târziu. Actele lui de caritate şi faptul că-i ajuta pe oamenii care nu-şi permiteau un avocat, fără să le ceară bani, au făcut din Sorin Târziu un om iubit şi respectat de toţi oamenii din păturile sărace ale marelui oraş. Ceilalţi avocaţi şi politicieni erau geloşi pe modul cum aborda el lucrurile şi căutau să-i pună beţe-n roate. Dar eforturile lor erau zadarnice, un înger al lui Dumnezeu îl apăra pe Sorin Târziu de toţi cei care vroiau să-l lovească.
 Intr-o seara, se întorcea acasă de la birou. Locuia acum în oraş. Avea o casa puţin mai mare decât casa doamnei Stanca, în apropiere de strada 15. Pe drum, vede o cerşetoare cu un copil în braţe care le cerea milostenie oamenilor care ieşeau dintr-un magazin. A oprit maşina, s-a dat jos şi a mers să-i dea cerşetoarei bani de-o pâine. Aceasta, când l-a văzut, a căzut în genunchi în faţa lui spunând: “Te rog din toată inima să mă ierţi! Te rog să-l ierţi şi pe tatăl meu pentru bătaia care ţi-au aplicat-o ăia. Te rog să mă ierţi, că uite ce-a făcut viaţa din mine!”

Sfârşit!
 Târnăveni, 1februarie 2012 - 4 februarie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu