http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

vineri, 30 septembrie 2011

Despre vicii

Daca tot vorbim de vicii, toti le avem, dar ele difera, in functie de personalitatea fiecaruia. Este foarte interesant modul in care viciile ne vorbesc despre omul pe care-l domina.

In randul copiilor e foarte raspandit viciul jocurilor pe calculator. Cauza principala este de cele mai multe ori rezistenta scazuta a copilului la presiunea exercitata de parinti, profesori, obligatia de a invata bine... O alta cauza poate fi si izolarea.

Cel mai raspandit viciu in randul adultilor este fumatul. Cauza principala este de cele mai multe ori rezistenta scazuta la stres. Omul tinde sa gaseasca o porita cat de mica pentru a se elibera macar putin de sub presiune, iar o pauza de tigara e scuza perfecta.
Tinerii se apuca de fumat din curiozitate sau din lipsa de ocupatie, daca au rezistenta scazuta la stres, in momentul in care vor fi presati, vor cadea in dependenta si le va fi greu sa mai renunte.

Alcoolul este viciul celor frustrati, tristi, al celor care nu pot sa treaca peste o infrangere.

Consumul de droguri are la baza de cele mai multe ori esecuri profesionale sau scolare in randul tinerilor. Uneori chiar parintii isi imping copiii spre acest viciu, fie nu isi asuma responsabilitatile parintesti si incearca sa le inlocuiasca cu bani, fie isi parasesc copiii pur si simplu.

Cafeaua este un viciu raspandit, la baza caruia sta viata foarte agitata pe care o ducem si dorinta de a avea multa energie.

Facebook si Messenger sunt un viciu social complex, bazat pe dorinta omului de a comunica, de a se manifesta cat mai mult in relatia cu ceilalti, de a fi cat mai popular...

Televizorul este un viciu foarte periculos. Cauza principala este lipsa de ocupatie. Efectul este insa devastator. Poate transforma un om intr-un animal incapabil sa-si formeze opinii si idei proprii, iar intr-o faza mai avansata, omul nu mai poate sa deosebeasca nici binele de rau, valoarea de prostie... etc.

Exista insa si un mod in care sa ne ferim de vicii. Putem sa dezvoltam pasiuni/hobby-uri care nu sunt daunatoare dar care sa ocupe timpul pe care l-am fi alocat viciilor, cum ar fi muzica, filmul, teatrul, exista si hobby-uri productive cum ar fi lectura (dezvolta cunoasterea), pictura, poezia (dezvolta creativitatea),....etc

marți, 27 septembrie 2011

Amurgul zeilor popularității

Trăiesc printre zei,
E plină lumea de ei.
Sunt prea mulți cei care-i adoră,
Le-aduc jertfe din oră în oră.
Dar asta e doar fantezie,
Și-ntr-o bună zi n-or să mai fie.
Căci ei n-au dobândit nemurirea
Pentru că n-au știut ce e iubirea.
Banul le-a dat lor putere,
Să provoace atâta durere.
I-au distrus pe toți cei care nu-i adorau,
Acum, lumea întreagă, la picioare o au.

Dar o să vină amurgu-ntr-o seară,
Și vor fi dați pe ușă afară,
Căci titani de pământ, se vor ridica,
Și în lume, cu zei prăbușiți va ploua.

luni, 26 septembrie 2011

Dilema bărbatului - Fabulă

Un bărbat este iubit de 4 femei (o brunetă;o blondă;o roșcată și o șatenă).Într-o zi el le cheamă pe toate la el acasă și le spune că vrea să se căsătorească cu una din ele dar nu se poate decide.
Bruneta îi spune:"Alege-mă pe mine, eu sunt cea mai deștepta,cu mine nu te vei face de râs."
Blonda da replica:"Dute la brunetă știu că îi poți face față dar întoarce-te la mine, știi că blonda ține la tine cel mai mult."
Roșcata are un AS în mânecă:"Alege-mă pe mine și o să facem nebunii, îți voi satisface toate dorințele, toate fanteziile."
Șatena nu spune nimic, ea știe că fetele au vorbit atât de mult încât bărbatul s-a ales cu o durere de cap. Cu mâinile ei fermecate îi masează ușor fruntea și el o cere de soție.

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!

vineri, 23 septembrie 2011

Ora de religie


Ateii din România şi-au pus în gând să scoată ora de religie din orar. Ora de religie se poate scoate din orar dar nu vor reuşi niciodată să-L scoată pe Dumnezeu din şcoală, nici măcar dacă obţin un ordin judecătoresc împotriva Lui. Un părinte (ateu) vine cu un argument aproape penibil. Cică România e un stat laic, şi într-un stat laic, copiii nu trebuie să înveţe nimic despre religie.Un jurnalist este pur şi simplu consternat de faptul că la ora de religie copiii învăţa că faptele rele pot avea urmări grave.

Părinţilor atei le e frică să nu înceapă fiii şi ficele lor să-şi ia crucea, să-i urmeze lui Hrisos şi să se mântuiască. Pericolul încreştinării a devenit mai mare decât pericolul reprezentat de droguri.

Dacă e să judecăm după modelul celor care vor să scoată religia din şcoală, hai să ne imaginăm o negociere. Să zicem că ateii vor neapărat ora de religie şi sunt gata să dea ceva la schimb. să zicem că negociază chestia asta cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române deoarece religia Ortodoxă este cea mai răspândită în învăţământul românesc.

Reprezentantul vine şi spune că le va da ora de religie ateilor să facă ce vor în ea doar în schimbul întregului învăţământ românesc, deoarece contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la formarea şi la dezvoltarea tezaurului cultural naţional nu poate fi contestată sau considerată un „fals istoric”, ci a fost clar recunoscută prin Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor art. 7 (2). Primele şcoli şi tipărituri, în România, au fost lucrarea Bisericii, iar operele artistice reprezentative şi momentele istorice cruciale pun în evidenţă rolul Bisericii în crearea, păstrarea şi transmiterea valorilor naţionale de ordin spiritual, moral şi cultural. Nu trebuie să uităm că până la momentul adoptării Legii Instrucţiunii publice (25 noiembrie/7 decembrie 1864), învăţământul românesc s-a desfăşurat aproape exclusiv în cadrul Bisericii, iar în perioada Regulamentului organic, ierarhii Bisericii aveau şi atribuţii de efori ai şcolilor. Prin Legea Instrucţiunii publice din 1864, Religia deţinea un loc important, atât în cadrul învăţământului primar unde se preda Catehismul (art. 32), cât şi în cadrul învăţământului secundar, gimnazial şi liceal, unde se preda disciplina numită atunci „Religiunea” (art. 116), din franţuzescul Religion.

Cultura acestei ţări laice, după cum o numeşte acel părinte, datorează enorm de mult Bisericii, putem spune chiar că învăţământul a evoluat în paralel cu Biserica până în 1940 când au fost despărţite. Poate că din această cauză trece acum învăţământul românesc printr-o criză atât de acută, pentru că politicienii români refuză să refacă legătură între învăţământ şi cea care s-a îngrijit cel mai bine de el, Biserica Ortodoxă Romană.

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Dor

Uneori, mi se face dor de ochii aceea verzi,
In care, daca te uiti, risti sa te pierzi...
In ei citeam acel sentiment cald, luminos si pur,
Care acum s-a facut rece, impaienjenit si obscur...

Imi lipseste zambetul acela scurt si plin de eleganta,
Atat de sincer si discret, lipsit complet de aroganta.
Cu acel zambet ma ispitea,
Si eram gata sa fac orice pentru ea.

Mi-e dor sa-mi trec mana prin pletele ei aurite,
Chiar daca acum sunt in alta nuanta vopsite...
De culoare, mie nu-mi pasa,
Oricum, e la fel de frumoasa

As da orice sa-mi mai vorbeasca macar o singura data,
Sa-mi spuna "Te iubesc!" cu glasul ei de fata!
Ar renaste aceasta iubire de mult uitata,
Ar fi ca si cum n-ar fi murit niciodata.

duminică, 11 septembrie 2011

10 ani murdari de sange, razbunare si petrol

11 septembrie 2001

Teroristii deturneaza avioane lovind trei cladiri: turnurile gemene si Pentagonul

Atacurile sunt revendicate de gruparea terorista Al-Qaeda.

Nu am inteles niciodata de ce au declarat americanii razboi Afganistanului. Doar pentru ca liderul gruparii locuia acolo? Daca ar fi locuit in Romania ne-ar fi atacat pe noi?
Atacurile teroriste au fost doar un pretext pentru a pune mana pe petrolul afgan.

Sunt sigur ca serviciile secrete americane stiau de atacuri. Au tacut pentru ca era o scuza perfecta. USA nu e o tara, nu e o natiune. USA este numele unei afaceri.


Oare cand va inceta acest schimb: petrol pentru sange nevinovat?

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Mi-au spart contul de Facebook


Cineva are chef de glume. In dimineata asta am incercat sa intru pe Facebook, sa vad ce s-a mai intamplat, ce s-a mai postat...etc.

Surpriza!

Cineva mi-a schimbat parola si mi-a dezactivat contul. Pentru ca am ignorat acele avertismente privitoare la securitatea contului si nu mai am nici parola adresei de e-mail pe care am folosit-o pentru inregistrare, acum imi este imposibil sa-mi recuperez contul.

Nu-mi voi face alt cont. Am vorbit cu niste oameni priceputi si mi-au promis ca voi avea contul si numele celui care l-a spart in cel mult o saptamana.

Pe Facebook mi-am facut multi dusmani. Am folosit aceasta retea de socializare ca pe un "pipe-bomb microphone". Am spus adevarul si am deranjat foarte multi oameni. Am atacat foarte dur si in repetate randuri politica dusa de primarul din Tarnaveni, am criticat foarte dur o gramada de politicieni, am facut glume pe seama multor persoane influente. M-am expus foarte mult, ma asteptam sa incerce cineva sa-mi faca felul dar credeam ca o sa fiu atacat pe strada sau ceva de genul asta.

Persoana care a facut chestia asta crede ca m-a redus la tacere. Prietenii mei care ma ajuta sa-mi recuperez contul vor afla cine si de unde a intrat pe contul meu. Ii garantez persoanei respective ca o voi da pe mana politiei si va face inchisoare intre 3 luni si un an(cf. art.302 din Codul Penal).

miercuri, 7 septembrie 2011

Marcel Pavel a luat o hotarare isorica justa!

Vad ca se arunca cu pietre in Marcel Pavel dupa interpretarea imnului. Ieri, la inaugurarea noului stadion national, Marcel Pavel a avut privilegiul de a canta imnul de stat al Romaniei in deschiderea meciului dintre reprezentativa tarii noastre si Franta.
La strofa a doua, in loc de:"Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/Triumfător în lupte, un nume de Traian!", artistul a cantat: "Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,/La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!".
Toti ipocritii din aceasta tara au sarit la gatul artistului, considerand omiterea numelui imparatului roman ca fiind un adevarat sacrilegiu. Una din explicatiile care s-au dat a fost aceea ca Traian este si prenumele vrednicului de spanzuratoare, presedintele Romaniei.
In scolile din Romania, copiii sunt invatati pe la orele de istorie sa fie mandrii ca sunt urmasii romanilor si, mai cu seama, ai conducatorului lor, imparatul Traian. Profesorii evita sa le spuna copiilor cine a fost cu adevarat acest Traian.
Nimeni nu pomeneste de cruzimea acestui imparat, despre tot sangele care a curs din porunca lui pentru gloria Romei si pentru gloria lui personala, despre persecutia impotriva crestinilor si despre modul cum erau aruncati fiarelor cei care nu apostaziau.
Traian era la fel de crud cum sunt presedintii americani ai zilelor noastre. Nu avea nici o remuscare sa macelareasca popoarele care stateau in calea ambitiilor sale politice. Nu era decat un jeg politic al acelor vremuri.
Eu nu consider numele lui Traian vrednic de a fi pastrat in piept, asa dupa cum spune imnul. Mai vrednic de aceasta cinste este numele lui Dyurpaneus, un lider devotat care a facut totul pentru a-si apara tara de robia romana. Acest spirit l-au mostenit domnitorii romani din Evul Mediu care au aparat pamantul romanesc de robia otomana.
In opinia mea, nu a gresit!

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Onoare .... cuvant uitat...

Multi considera onoarea drept o inventie a scriitorilor. E foarte adevarat ca in ziua de astazi sansele sa intalnesti o persoana onorabila sunt aproape la fel de mici ca sansele sa intalnesti un unicorn.

Ce inseamna onoare?

Onoarea e de fapt o colectie care cuprinde: cinste, iubire si spirit de sacrificiu.
Cei mai multi oameni au doar una sau, cel mult, doua dintre acestea. Sunt si oameni care n-au nici o piesa din aceasta colectie. Pe drept cuvant, lumea spune despre ei ca n-au pic de onoare.

Am pus cinstea in fata celorlalte pentru ca nu se poate numi onorabil un om care minte, fura si triseaza. Cinstea sta la baza onoarei si reprezinta primul pas in dobandirea acestei demnitati.

Pozitia urmatoare revine iubirii. Un om plin de onoare Il iubeste pe Dumnezeu, isi iubeste aproapele si, nu in ultimul rand, isi iubeste familia.

Spiritul de sacrificiu vine sa incununeze cinstea si iubirea.

Sacrificiul vine sa demonstreze ca cinstea si iubirea sunt mai presus decat orice placere trecatoare, mai valoroase decat toate bogatiile pamantului, mai importante decat viata.

Cinstea si iubirea le servesc drept harta si busola celor care-si cauta mantuirea. Sacrificiul e cheia care le deschide portile Raiului.