http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Onoare .... cuvant uitat...

Multi considera onoarea drept o inventie a scriitorilor. E foarte adevarat ca in ziua de astazi sansele sa intalnesti o persoana onorabila sunt aproape la fel de mici ca sansele sa intalnesti un unicorn.

Ce inseamna onoare?

Onoarea e de fapt o colectie care cuprinde: cinste, iubire si spirit de sacrificiu.
Cei mai multi oameni au doar una sau, cel mult, doua dintre acestea. Sunt si oameni care n-au nici o piesa din aceasta colectie. Pe drept cuvant, lumea spune despre ei ca n-au pic de onoare.

Am pus cinstea in fata celorlalte pentru ca nu se poate numi onorabil un om care minte, fura si triseaza. Cinstea sta la baza onoarei si reprezinta primul pas in dobandirea acestei demnitati.

Pozitia urmatoare revine iubirii. Un om plin de onoare Il iubeste pe Dumnezeu, isi iubeste aproapele si, nu in ultimul rand, isi iubeste familia.

Spiritul de sacrificiu vine sa incununeze cinstea si iubirea.

Sacrificiul vine sa demonstreze ca cinstea si iubirea sunt mai presus decat orice placere trecatoare, mai valoroase decat toate bogatiile pamantului, mai importante decat viata.

Cinstea si iubirea le servesc drept harta si busola celor care-si cauta mantuirea. Sacrificiul e cheia care le deschide portile Raiului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu