http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

miercuri, 7 septembrie 2011

Marcel Pavel a luat o hotarare isorica justa!

Vad ca se arunca cu pietre in Marcel Pavel dupa interpretarea imnului. Ieri, la inaugurarea noului stadion national, Marcel Pavel a avut privilegiul de a canta imnul de stat al Romaniei in deschiderea meciului dintre reprezentativa tarii noastre si Franta.
La strofa a doua, in loc de:"Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/Triumfător în lupte, un nume de Traian!", artistul a cantat: "Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,/La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!".
Toti ipocritii din aceasta tara au sarit la gatul artistului, considerand omiterea numelui imparatului roman ca fiind un adevarat sacrilegiu. Una din explicatiile care s-au dat a fost aceea ca Traian este si prenumele vrednicului de spanzuratoare, presedintele Romaniei.
In scolile din Romania, copiii sunt invatati pe la orele de istorie sa fie mandrii ca sunt urmasii romanilor si, mai cu seama, ai conducatorului lor, imparatul Traian. Profesorii evita sa le spuna copiilor cine a fost cu adevarat acest Traian.
Nimeni nu pomeneste de cruzimea acestui imparat, despre tot sangele care a curs din porunca lui pentru gloria Romei si pentru gloria lui personala, despre persecutia impotriva crestinilor si despre modul cum erau aruncati fiarelor cei care nu apostaziau.
Traian era la fel de crud cum sunt presedintii americani ai zilelor noastre. Nu avea nici o remuscare sa macelareasca popoarele care stateau in calea ambitiilor sale politice. Nu era decat un jeg politic al acelor vremuri.
Eu nu consider numele lui Traian vrednic de a fi pastrat in piept, asa dupa cum spune imnul. Mai vrednic de aceasta cinste este numele lui Dyurpaneus, un lider devotat care a facut totul pentru a-si apara tara de robia romana. Acest spirit l-au mostenit domnitorii romani din Evul Mediu care au aparat pamantul romanesc de robia otomana.
In opinia mea, nu a gresit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu