http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

sâmbătă, 31 martie 2012

Dilema femeii - fabula -

               O femeie avea zece pretendenti: un avocat, un inginer, un politician, un medic, un baiat de bani gata, un bancher, un ziarist, un filozof, un barman si un ... sa-i zicem cersetor.
               Femeii ii placea sa fie curtata, admirata si laudata. Toti cei zece pretendenti erau placuti in ochii ei, pentru ca in fiecare se gaseau calitati deosebite si fiecare era special in felul lui. Pentru ei, aceasta lupta era epuizanta, pentru ca ea era speciala si toti o doreau.
               Intr-o seara, sapte dintre ei s-au intalnit si au hotarat ca aceasta lupta trebuie sa se termine si ca femeia trebuie sa faca o alegere. Barmanul si ziaristul nu au fost invitati deoarece nu erau considerati ca posibili pretendenti si erau priviti cu superioritate de cei sapte, iar pe cersetor, toti ceilalti noua il vedeau ca pe un fel de animal de companie pe care femeia il tolera doar ca sa-si satisfaca un capriciu.
                Cand i-a fost adusa la cunostinta decizia celor sapte, femeia i-a invitat in seara urmatoare la ea la cina pe toti in afara de cersetor si le-a comunicat ca o sa-si anunte decizia la sfarsitul serii. La inceputul serii le-a spus ca doreste sa fie ceruta de sotie de fiecare barbat in parte si ca va accepta cererea care o va impresiona cel mai mult.
                  Avocatul a luat cuvantul si i-a promis ca o sa-i ofere tot ce-si poate dori o femeie: bani, pozitie sociala si siguranta. Politicianul a intervenit spunand ca el poate sa ofere de zece ori tot ceea ce a promis avocatul. Bancherul a intervenit si el spunand ca in ziua de azi, banul este cel care dicteaza pozitia sociala si care asigura siguranta, si el este cel care manipuleaza banii, deci el le ofera celorlalti puterea sa ofere tot ce i-au oferit.
                   Inginerul s-a ridicat in picioare si l-a intrerupt pe politician spunand ca stiinta este domeniul de care depind banii si ca el a realizat o inventie care o sa-i aduca multe miliarde de dolari. Auzind acestea, medicul a spus ca banii celorlalti nu sunt o sursa sigura, avocatul poate sa fie oricand ucis de un clan mafiot, politicianul poate sa nu mai fie ales la urmatoarele alegeri, bancherul poate sa-si piarda functia in urma unui complot politic iar inventia inginerului poate foarte bine sa fie doar o petarda, in timp ce el, salveaza vieti. Activitatea aceasta este nepretuita si ii asigura un venit mare si constant.
                   Privirile tuturor s-au indreptat deodata spre baiatul de bani gata care scria ceva intr-un carnet. In timpul acesta, ziaristul a spus ca si el poate avea multi bani, pentru ca are o oferta de la un ziar de scandal. Filozoful a replicat: "Banii nu aduc fericirea, si toate bogatiile pamantului nu-ti pot cumpara intelepciunea. Eu nu-mi permit sa mai pierd timpul aici." si a plecat.
                   Baiatul de bani gata a rupt o fila din carnetel si i-a inmanat-o femeii spunand: "Indiferent daca ma vei alege pe mine sau nu, ai aici un cec de 100.000 de euro, dovada a iubirii mele". Barmanul a indemnat-o sa ia banii si sa se marite cu el. "Cu banii astia ne putem distra la maxim toata viata" a spus el.
                   Inainte ca femeia sa poata sa spuna ceva, se aude o bataie in usa si cersetorul isi face aparitia. A auzit de la un frate de cersetorie ca femeia pe care o iubea o sa-si aleaga sotul si a alergat cat a putut de repede spre casa acesteia.
                   Cand l-a vazut, avocatul a propus: "Haideti sa ne distram putin. Daca tot a venit, ofera-i si lui o sansa femeie.". Ea insa a raspuns: "V-am oferit tuturor o sansa si v-ati targuit pentru mine ca pentru o marfa de import. Tu, cersetorule, ce poti tu sa dai pentru mine?"
                    Cersetorul a spus: "Eu nu am decat viata care mi-a dat-o Dumnezeu. Te iubesc si pun viata mea la picioarele tale."

Sfarsit! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu