http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

vineri, 9 martie 2012

Legenda zilei de 8 martie

             Ieri s-a vorbit mult despre ziua femeii, s-au oferit multe flori si s-au spus cuvinte frumoase dar nu a vorbit nimeni despre legenda care sta la baza acestui eveniment. Nimeni nu stie de ce suntem datori sa elogiem feminitatea, sa facem o plecaciune si sa oferim o floare tuturor femeilor.
             Se spune ca in 1857 a avut loc un grav accident de munca la o fabrica de textile din New York. Deoarece toti muncitorii erau femei, conducatorii nu considerau necesar sa asigure conditii de securitate si din aceasta cauza s-a produs un grav accident in care multe femei si-au pierdut viata.
             In urma acestui eveniment, toate femeile din New York s-au solidarizat si au organizat o ampla actiune de protest pe data de 8 martie 1857. Politia a intervenit in forta cu brutalitate incercand sa opreasca protestul. Multe femei au fost batute pentru ca incercau sa-si apere drepturile, se spune ca unele au fost chiar omorate in bataie.
              Acest eveniment trist a fost comemorat in fiecare an in New York iar in 8 martie 1907, la 50 de ani de la tristul eveniment, a avut loc un eveniment comemorativ mai amplu. Cu toate ca autoritatile americane neaga acest eveniment pana in ziua de astazi pentru ca ar diminua caracterul comercial al sarbatorii (It's bad for business), eu cred ca acest eveniment a fost luat in considerare de liderii ONU care au decretat in 1977 ziua de 8 martie ca zi internationala a femeii.
              Consider ca in memoria celor suferite de muncitoarele din New York in 8 martie 1857, toti barbatii trebuie sa-si arate respectul si aprecierea fata de femeile care le fac viata mai frumoasa. Iar in data de 8 martie, suntem datori sa rascumparam marlania si cruzimea politistilor newyorkezi cu cel putin o floare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu