http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

miercuri, 7 martie 2012

tirnaveni.ro in cadere libera

           Am inceput sa consult aceasta pagina in urma cu 2 ani si jumatate. Pe vremea aceea oferea multe informatii utile cu privire la evenimentele din oras. Articolele erau destul de interesante si de variate. Cu toate acestea. Cu toate acestea, toate faceau referire la orasul nostru, la oameni care au plecat de aici si au ajuns departe, la idei care s-au nascut aici sau la oameni care au venit din alte parti si au avut realizari aici.
            Incepand cu anul 2011, calitatea articolelor a scazut drastic. S-au inmultit foarte mult articolele pe teme politice. Aceste articole sunt departe de a fi obiective si echidistante. Este cat se poate de clar ca acestea slujesc intereselor politice ale domnului Matei. In ultimul timp au inceput sa fie atacati dur potentialii adversari ai acestuia in cursa pentru Primarie. Nici nu se pune problema unui drept la replica.
            Ceea ce m-a determinat sa iau atitudine si sa scriu un articol contra persoanei care scrie articole pe tirnaveni.ro a fost aparitia unui articol cu titlul "PREOTI CARE DANSEAZA MANELE".  Acest articol nu are nimic in comun cu orasul nostru. Este vorba de un filmulet trucat de pe youtube in care niste oameni imbracati in sutane care danseaza, iar pe fundal se aud manele. Autorul articolului sustine fara nici o dovada ca ar fi vorba de niste preoti din Moldova.
             Deoarece acest articol a starnit pe o retea de socializare un val de comentarii impotriva preotilor, eu consider ca acest articol mincinos si calomnios afecteaza imaginea Bisericii Ortodoxe Romane, acesta fiind singurul scop al articolului, nu-mi ramane decat sa fac o sesizare la Mitropolia Moldovei.
             Pentru cei care au citit acest articol si ii dispretuiesc pe adevaratii preoti pentru cele ce le-au citit sau pentru cele savarsite de oamenii din clip imbracati in sutana, tin sa inchei acest articol cu un citat din Sfantul Ioan Gura de Aur care ne spune ca trebuie sa ne lepadam de preot doar daca acesta incepe sa propovaduiasca erezii. Atata timp cat nu face asta, indiferent ce face, nu ne afecteaza pe noi si nu avem ce comenta.

        "Cel ce-l cinsteste pe preot, si pe Dumnezeu Il va cinsti; iar cel ce se învata a-l dispretui pe preot, cu timpul Il va dispretui si pe Dumnezeu. “Cine primeste proroc în nume de proroc plata de proroc va lua” si: “Cine va primeste pe voi pe Mine Ma primeste” (Matei 10, 41, 40), si: “Cinsteste pe preot si da-i partea lui” (întelepciunea lui Isus Sirah 7, 32). De aici s-au învatat iudeii a-L dispretui pe Dumnezeu, fiindca l-au dispretuit pe Moise, fiindca l-au alungat cu pietre. Când cineva se poarta cu evlavie fata de preot, cu atât mai mult se va purta fata de Dumnezeu. Chiar de ar fi preotul rau, totusi Dumnezeu, vazând ca pentru cinstea Sa tu te porti cuviincios fata de cel ce nu este vrednic de cinste, îti va rasplati tie dupa dreptate." (Sfantul Ioan Gura de Aur)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu