http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

joi, 22 martie 2012

Persecuția din Arabia Saudită

                Şeicul Abdul Aziz Al-Asheikh, Marele Muftiu al Arabiei Saudite, cea mai înaltă autoritate musulmană din ţara sunită a declarat în această săptămână că este necesar să fie distruse toate Bisericile creştine în regiune şi că nicio religie înafară de islam nu trebuie tolerată în Peninsula Arabă.  

                Arabia Saudită este o ţară în care rapoartele demografice arată că sunt 100% musulmani, şi celelalte religii sunt interzise. Totuşi o minoritate de creştini există neoficial. În estimările independente din 2008 se arată că există cel puţin 800 000 de creştini în Arabia Saudită. Deşi nu există biserici oficiale, creştinii se roagă în case.

                 Persecuția nu se îndreaptă doar împotriva creștinilor. Sunt bine cunoscute ciocnirile între musulmani și evrei. Dacă există în creștinism mulți fanatici neo-protestanți care urlă în dreapta și în stânga că "tot poporul iudeu e vinovat de moartea lui Hristos", musulmanii îi acuză pe evrei de omorârea profetului Mohamed. Ei au chiar și un cântec în care se spune : "Arabii, iubiții noștri, și Evreii, cainii noștri" 
 
                Islamul nu e o religie, e un sistem de legi de guvernare a lumii. Presupune supunerea lumii lui Allah prin orice mijloace, de la cuvânt până la sabie sau până la bombă. În Islam singurul obiectiv e războiul și singura cale de mântuire e martiriul pentru închinarea lumii lui Allah.
 
                Cu alte cuvinte, arabii trăiesc doar pentru a-i distruge pe cei care nu sunt de aceeași religie cu ei. Deoarece au trăit în vecinătatea Israelului o istorie întreagă, nu ar fi rezistat dacă nu ar fi avut această atitudine extremă, i-ar fi călărit evreii că pe niște cămile.

                În consecință ei nu pot să înțeleagă o religie care nu se interesează de dominația și stăpânirea lumii, o religie a iubirii universale (Dumnezeu, aproapele și vrășmașul). Consider că un război religios ar fi cea mai mare prostie în cazul de față. E nevoie de multă credință și diplomație, dacă ne vom ruga stăruitor, Dumnezeu va ridica năframele de pe ochii liderilor musulmani și vor înțelege că noi, creștinii, nu vrem nici aurul de sub râul Eufrat, nici puterea politică și nici gloria unui război câștigat. Noi vrem doar să trăim în pace și să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările Sale.
 
 Mântuiește Doamne poporul Tău și binecuvintează moștenirea Ta, biruință binecrediciosilor creștini le dăruiește și cu Crucea Ta păzește pe poporul Tău.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu