http://profitshare.ro/l/1606015

Elefant

Elefant.ro

joi, 29 decembrie 2011

Premiile "No, be-l!" 2011

Pentru ca e la moda, sau pentru ca asa vreau eu, am decis sa le dau si eu cate-o mamaliga de aur urmatoarelor personaje.

Daca vreti sa numiti altfel ceea ce urmeaza, sunt 13 motive sa-ti vinzi televizorul.

1. Interventia anului intr-o emisiune TV: Gigi Becali, pentru interventia de la Contra Atac

2. Un exemplu de comportament civilizat: Vadim, pentru injuraturi si-un pahar cu apa, oferite cu eleganta unei doamne.
3. Dive expirate: Nevestele lui Stefan, pentru circul pe care l-au facut ca sa revina pe ecran

4. Coana Mita biciclista: Victor Piturca, pentru ca s-a urcat pe un calculator sa vada cate kilograme are.


5.Curva de plastic: Oana Zavoranu, pentru ca si-a pus tate de plastic pe banii castigati din divortul televizat.

6. Verzi si Uscate: omul care si-a descoperit al treilea creier

7. Telecomandatul anului: Petrica



8. Pupat dosuri si CRIZE TV: Mircea Badea, pentru intreaga lui activitate

9. Julieta anului: iubita secreta a lui Mircea Badea

10. Romeo 2011: iubitul secret al Oanei Zavoranu


11. Trisorul anului: Daniel Funeriu, pentru ca-i sufla secretara ce sa mai minta


12. Ingerul cazut: Traian Basescu, pentru poza cu ierarhii


13. Aroganta anului: Radu Banciu, pentru ca majoritatea bebelusilor romani sunt urati

Acum urmeaza partea in care spun ca totul e doar un pamflet si ca toate personajele sunt imaginare. As vrea sa pot spune asta. Din pacate asta e tara in care traim, iar personajele de mai sus sunt valorile acestei ere.
                        La multi ani!

miercuri, 21 decembrie 2011

Contra lui Mos Craciun


Mos Craciun nu e omul obez de la Polul Nord care imparte cadouri copiilor.
Mos Craciun e proprietarul unui magazin sau al unui lant de magazine si nu e deloc darnic.
Mos Craciun nu are pitici care fabrica jucarii.
Mos Craciun e un speculant care cumpara jucarii de la niste fabrici, le duce la TV ca sa le vada copiii si sa le ceara parintilor, iar cand acestia vin la magazinele Mosului sa le cumpere, el le vinde la suprapret.
Mos Craciun nu are sanie cu reni.
Mos Craciun are Mercedes cu un sofer pe care nici macar nu-l cheama Rudolf.

Nu v-ati intrebat niciodata de ce tot timpul Mos Craciun e un om inalt si gras?

Pentru ca in spatele lui, al costumului rosu care-ti retine atentia, in spatele saniei trasa de reni, in spatele bradului impodobit, in spatele cutiilor frumos impachetate, in spatele tuturor acestora se afla, ascuns bine mai ales de privirile celor mici, adevaratul Motiv de sarbatoare.



Daca dai la o parte cadavrul in costum rosu, sania cu reni si bradul pe ramurile caruia atarna gunoaie de plastic, o sa dai de intrarea intr-o pestera in care oamenii obisnuiau sa-si tina vitele. In ieslea acelei pesteri, doarme infasurat in paie un Copil.

La acest Copilas vin doar pastorii si magii, oamenii cei mai simplii si oamenii cei mai speciali. Restul de oameni sunt ocupati cu alte lucruri, fac metanii in jurul lui Mos Craciun sperand ca o sa primeasca un plastic, un metal sau o bucata de hartie.

Se intampla asa pentru ca asa e firesc. Copilasul are nevoie de liniste ca sa doarma, sa se odihneasca si sa se intareasca. Afara, Mos Craciun si prietenii sai au despodobit bradul si-I cioplesc Pruncului o cruce din el, spre mantuirea multora dar spre osanda lor.

vineri, 9 decembrie 2011

Salvati Rosia Montana


Romania, aurul si Rosia Montana...

1. La Rosia Montana exista un zacamant de peste 300 de tone de aur, 1600 de tone de argint si alte metale pretioase estimate la circa 7 miliarde de dolari, in functie de pretul aurului si a zacamintelor gasite.

2. Compania Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), este detinuta de firma canadiana Gabriel Resources, cu 80,7% din actiuni, si statul roman prin Compania Nationala Minvest Deva, subordonata Ministerului Economiei, cu 19,3% din actiuni.

4. In 2000 statul roman a acceptat sa-i fie redusa participatia in compania Rosia Montana Gold Corporation. In urma unei majorari de capital, participatia Minvest a fost redusa de la 33% la 19,3%

5. Pentru a-si mentine actuala participatie, de 19,3%, statul roman a fost imprumutat de catre Gabriel Resources la ultima majorare de capital in 2009, cu 115 milioane de lei, urmand ca banii sa fie restituiti de Romania din primele dividende.

6. Intr-o luare de pozitie impotriva proiectului minier al RMGC, rectorul Academiei de Studii Economice aprecieaza ca Romaniei ii va veni randul sa incaseze primul profit abia dupa 12 ani.

7. Rosia Montana a fost declarata de catre autoritatile romane “zona defavorizata”. Rosia Montana Gold Corporation beneficiaza, conform legii, de scutiri de TVA pe o perioada de 10 ani, precum si de alte facilitati fiscale.

8. In cazul exploatarii de la Baia Mare aurul a fost scos din tara mascat, in concentrate intermediare (dore), zeci de mii de tone, care n-au fost taxate ca aur, ci mult mai putin, ca semifabricate.

8. Costurile de inchidere ale minei inseamna 1,2 milioane USD pe an, asigurate de RMGC in primii 3 ani. Statul urmeaza sa suporte cheltuielile de intretinere a barajului si a sistemelor de captare, monitorizarea emisiilor de acid cianhidric, pompare si tratare a apei pe o perioada nedeterminata.

10. Taxele pe dividende de la Gabriel Resources nu vor ajunge la Bugetul Romaniei, deoarece actionarii importanti sunt in majoritate companii off-shore, care nu platesc taxe.

Impactul asupra mediului…

11. Proiectul minier propune cea mai mare cariera cu crater deschis din Europa si cel mai mare baraj, inalt de 185 m. Acest baraj ar trebui sa sustina un lac cu o suprafata de 600 ha.

12. Barajul s-ar situa la 7 km in amonte de Abrud, oras cu peste 6000 de locuitori.

13. In caz de prabusire posibila a barajului, o parte din continutul iazului va fi deversata in reteaua hidrografica din zona, cu difuziune in Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina, Delta Dunarii si Marea Neagra.

14. La Baia Mare s-a produs una dintre cele mai mari catastrofe ecologice din Europa, din cauza folosirii cianurii in exploatarea aurului. In anul 2000, in raurile Tisa si Lapus au fost deversate peste 100 de tone de substante otravitoare. Au otravit 1200 de tone de peste si au contaminat sursele de apa potabila a 2,4 milioane de locuitori.

15. In urma accidentului de la Baia Mare, statul roman trebuie sa sa-i plateasca Ungariei despagubiri de 120 milioane de euro pentru poluarea Tisei.

16. la 5 mai 2010 Parlamentul European a adoptat cu o majoritate zdrobitoare rezolutia pentru interzicerea din 2011 a mineritului pe baza de cianuri in Uniunea Europeana, cu recomandarea catre statele UE sa nu incurajeze noi proiecte de minerit pe baza de cianuri pana la interzicerea totala din 2011.

18. Pentru extragerea aurului se vor folosi pe parcursul celor 17 ani de exploatare, aproximativ 1.561.000 tone substante periculoase, dintre care 84.000 tone cianura de sodiu.

Despre patrimoniul UNESCO…

19. Academia Romana s-a pronuntat categoric impotriva proiectului minier.

20. La Rosia Montana s-au descoperit 7 km de galerii romane, tablite cerate despre dreptul roman si 80 de km de galerii medievale, unice in lume. Lemnul descoperit aici dateaza din perioada dacica, 41 de monumente sunt inscrise in lista monumentelor istorice.

21. Bisericile Ortodoxa, Romano-Catolica, Unitariana si Protestanta se numara printre cei mai mari proprietari de terenuri si imobile din Rosia Montana. Toate acestea au declarat in mod public faptul ca vor refuza sa isi vanda proprietatile companiei miniere.

Impactul social…

22. De la mutarea sediului companiei RMGC in Rosia Montana, in 1999, localitatea a avut de suferit economic si social prin stramutarea a sute de familii si declararea zonei monoindustriala.

23. Inchiderea in 2006 a minei de stat existente a afectat 775 de muncitori. Mai mult, inchiderea minei de cupru de la Rosia Poieni (pentru a se face loc RMGC) va afecta alti 1.500 de muncitori. Sarcina disponibilizarii a 2.300 de muncitori si a compensarii lor va reveni bugetului de stat al Romaniei.

24. Locurile de munca pe care RMGC spune ca le va crea in zona sunt in numar de 800 pe perioada de 17 ani, urmand ca la sfarsitul perioadei de exploatare a zacamantului zona sa ramana din nou fara locuri de munca, cu un numar mare de someri si cu un mediu grav afectat.

25. Conform studiului realizat de o firma independenta din SUA, inca din 2003, in medie, pe perioada exploatarii, vor fi 240 de locuri de munca, nu 800, cum declara oficialii RMGC.

26. Companiile miniere canadiene sunt acuzate in 30 de tari de incalcarea drepturilor omului.

In concluzie…
Academia Româna, Casa Regala, ICOMOS (Comitetul International al Monumentelor si Siturilor), ca organizatie expert a UNESCO, Ad Astra, Alburnus Mayor, ONG-uri din România si internationale, numerosi experti, institutii, studenti si cercetatori români din strainatate (RSSA, LSRS) recomanda si sustin includerea Rosiei Montane în Patrimoniul UNESCO. Alatura-te si TU!

Rosia Montana inseamna: tezaur national, patrimoniu natural si cultural, istorie si civilizatie milenara. Doar prin conservarea si valorificarea acestora se va putea asigura dezvoltarea durabila a zonei, iar prin includerea Rosiei Montane pe Lista Patrimoniului Mondial, declarând-o peisaj cultural si evolutiv protejat UNESCO, se poate obtine profit pe termen NELIMITAT.

Însa o parte din mass-media si statul român, care a incheiat cu Rosia Montana Gold Corporation un contract ce detine clauze secrete, sustin un proiect minier extrem de controversat si contestat la nivel national si international. Ce vei face TU?
Depinde doar de constiinta TA si de responsabilitatea fata de copiii si nepotii tai care, atunci cand vor privi craterul celei mai mari exploatari aurifere de suprafata din Europa , te vor intreba:
Ce ai facut TU, ca sa opresti dezastrul?

Alatura-te comunitatii din Rosia Montana care doreste sa beneficieze de bogatia patrimoniului natural si cultural continuându-si existenta pe aceste meleaguri. De peste un deceniu, aceasta a rezistat linsajului psihologic si actiunii de stramutare în folosul unei companii care va pleca cu 80% din patrimoniul aurifer al intregii regiuni, lasând in urma suflete dezradacinate, marcate atât de nostalgia unei istorii si civilizatii cât si de amintirea unui paradis natural pierdut si irecuperabil

Mai multe informatii la http://www.rosiamontana.net/

marți, 22 noiembrie 2011

Opriti masacrul

Cum poate un om sa fie atat de crud? Dumnezeu este cel care da viata, cu ce drept ia omul viata pe care o da Dumnezeu? Cum putem sa fim atat de dezgustatori? Cum putem sa fim niste consumatori de cadavre?

Noi suntem cum suntem, pentru ca ne-am nascut in aceste vremuri si am fost invatati asa, dar poate cineva sa-mi spuna de ce trebuie sa ne injosim si mai mult?

"20. Apoi a zis Dumnezeu: "Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!" Şi a fost aşa.
21. A făcut Dumnezeu animalele cele mari din ape şi toate fiinţele vii, care mişună în ape, unde ele se prăsesc după felul lor, şi toate păsările înaripate după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
22. Şi le-a binecuvântat Dumnezeu şi a zis: "Prăsiţi-vă şi vă înmulţiţi şi umpleţi apele mărilor şi păsările să se înmulţească pe pământ!
23. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a cincea.
24. Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa.
25. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine." (Facere 1, 20-25)

La inceput, animalele nu se mancau intre ele, si nici omul nu prindea animalele ca sa se hraneasca din cadavrele lor. Omul traia in armonie cu natura, in ascultarea lui Dumnezeu si nu-i era nici foame, nici sete. Foamea, setea, frigul si toate celelalte vin din cauza ca omului ii lipseste Dumnezeu.

Pentru ca oamenii sa nu moara subit imediat dupa cadere, sa nu rateze mantuirea, Dumnezeu a creat reteaua trofica. A facut chestia asta in momentul in care a pus dusmanie intre om si natura. Sa nu uitam ca Dumnezeu, prin Moise, le-a randuit israelitilor din care animale au voie sa manance si din care nu. Dumnezeu a permis uciderea pentru hrana pentru a ne smeri mereu, pentru a constientiza de fiecare data cand mancam carne ca suntem atat de josnici incat trebuie sa consumam cadavre ca sa ne potolim nevoile.

Astfel, cel care taie o gaina nu intra sub incidenta poruncii "Sa nu ucizi!". Dar cel care ucide un animal care s-a nascut liber, doar pentru simplul fapt ca incomodeaza pe cineva, acela este criminal, si sangele animalului va cadea asupra sa pana in veac.



Cainii au fost lasati de Dumnezeu sa stea pe langa om, sa se hraneasca cu firimiturile de la masa acestuia, sa-l iubeasca pe om si sa-i fie credinciosi. Cum indraznesc unii sa vina si sa spuna ca toti cainii care s-au nascut liberi trebuie sa moara pentru ca nu au un stapan si ne incomodeaza.


Deputatii au aprobat astazi un masacru. Cainele e probabil cel mai iubitor animal, cainii fara stapan stau prin orase si printre blocuri pentru ca ii iubesc pe oameni si daca eu o sa vad vreodata hingheri alergand dupa un caine, o sa le pun piedica, o sa strig cat pot de tare "Nebunilor, opriti masacrul! Nu stiti ce faceti, sangele lor nevinovat o sa cada asupra voastra si a copiilor vostrii!"

Iubesc animalele, si in special cainii. Avem multe de invatat de la caini. In momentul in care stapanul il cheama, cainele lasa tot, chiar si osul din gura si alearga la stapan. Daca omul ar avea credinta macar cat un caine, n-ar mai ramane unul acasa in pat duminica, atunci cand glasul Domnului cheama oamenii la Sfanta Liturghie. In plus, cainii nu uita niciodata sa linga mana stapanului in semn de multumire pentru grija pe care i-o poarta. Cati dintre noi ii multumim lui Dumnezeu in fiecare zi pentru grija? Cati citim un acatist de multumire de fiecare data cand Dumnezeu ne indeplineste o dorinta arzatoare?


Va rog din suflet, opriti masacrul. Sa nu trimita Dumnezeu cutremur mare care sa ne darame casele pentru a ne arata cat de greu este sa traiesti hoinar ca un caine vagabond. Si apoi, cand nu vom mai avea adapost, sa nu trimita fiarele salbatice sa ne vaneze asa cum vanam noi cainii.

duminică, 20 noiembrie 2011

Nebunie contagioasa


Titlul "Viata cu un idiot" te poate duce cu gandul la o comedie dar nu e deloc asa. E o piesa in care furia si frustrarea ating cote maxime, e o piesa care se termina in disperare, in crima. Ingerul pazitor al personajelor e din ce in ce mai slab, isi pierde aripile si e tot timpul depasit numeric in lupta cu raul.


Un miner este tras la raspundere pentru ca intarzie mereu la sedintele de partid, are un schimb dur de replici cu seful, iar acesta il trimite la spitalul de nebuni sa ia acasa un nebun si sa-l ingrijeasca pentru o perioada de un an.


De aici incepe nebunia totala. Sotia minerului face o criza de nervi in momentul in care sotul ei apare acasa cu Vova (nebunul). Acesta se comporta deplorabil: mananca morcovi si se masturbeaza, isi toarna in cap maioneza, urineaza in frigider, umple peretii casei cu cacat...

Sotia minerului se culca cu Vova, sotul ei ii prinde, ea spune ca s-a indragostit de Vova, ramane gravida, sotul ei ii spune ca s-a combinat cu un monstru si va naste un monstru. Previziunile acestuia se adeveresc, fata naste o chestie rosie care moare la nastere.


Vova constientizeaza ca fata a pierdut copilul si o bate crunt, apoi se indragosteste de miner. Fata devine geloasa pe sotul ei, ii cere sa i-l dea inapoi pe Vova, ca e firesc sa se iubeasca un barbat cu o femeie, nu invers.

In final, Vova, disperat, o ucide si fuge. De crima este acuzat minerul care este internat la nebuni pentru ca a sustinut la ancheta ca sotia lui a fost ucisa de un nebun pe nume Vova care traia la ei in casa si ca acesta a fost ajutat de un inger.

Concluzia pe care o trag din aceasta piesa este aceea ca nebunia este o boala atat psihica dar si spirituala. Cultura este imunitatea psihicului iar credinta este imunitatea spiritului. Oamenii care nu le au, sunt macinati de prostie si manipulati de demoni. E suficient sa le dea cineva un ghiont pentru a agoniza in nebunie.

joi, 10 noiembrie 2011

Credinţă şi ştiinţă

Oamenii de ştiinţă ruşi au măsurat puterea rugăciunii şi au observat că apa sfinţită, semnul sfintei cruci şi bătutul clopotelor au proprietăţi vindecătoare. Tot mai mulţi cercetători din întreaga lume, s-au axat în ultimul timp pe experienţe şi cercetări specifice…

Oamenii pot să se vindece într-adevăr în biserici atunci când ating sfintele moaşte sau sanctuarele. Oamenii de ştiinţă din Petersburg au dovedit-o şi au descoperit şi mecanismul „material” al acestui fenomen divin.


„O rugăciune este un remediu puternic”, spune Valeri Slezin, şeful Laboratorului de Neuropsihofiziologi e al Institutului de Cercetare şi Dezvoltare Psihoneurologică Bekhterev din Petersburg . „Rugăciunea nu numai că reglează toate procesele din organismul uman, dar ea repară şi structura grav afectată a conştiinţei. ”

Profesorul Slezin a făcut ceva de necrezut – a masurat puterea rugăciunii. El a înregistrat electroencefalogramele unor călugări în timp ce se rugau şi a captat un fenomen neobişnuit – „stingerea” completă a cortexului cerebral.

Această stare poate fi observată numai la bebeluşii de trei luni, atunci când se află lângă mamele lor, în siguranţă absolută. Pe masură ce persoana creşte, această senzaţie de siguranţă dispare, activitatea creierului creşte şi acest ritm al biocurenţilor cerebrali devine rar, numai în timpul somnului profund sau al rugăciunii, aşa după cum a dovedit omul de ştiinţă. Valeri Slezin a numit aceasta stare necunoscută „trezie uşoară, în rugăciune” şi a dovedit ca are o importanţă vitală pentru orice persoană.

Este un fapt cunoscut că bolile sunt cauzate mai ales de situaţii negative şi afronturi care ne rămân înfipte în minte.. În timpul rugăciunii, însă, grijile se mută pe un plan secundar sau chiar dispar cu totul. Astfel, devine posibilă atât vindecarea psihică şi morală cât şi cea fizică.

Slujbele bisericeşti ajută şi ele la ameliorarea sănătăţii. Inginera şi electrofiziciana Angelina Malakovskaia, de la Laboratorul de Tehnologie Medicală şi Biologică a condus peste o mie de studii pentru a afla caracteristicile sănătăţii unor enoriaşi înainte şi după slujbă. A rezultat că slujba în biserică normalizeaza tensiunea şi valorile analizei sângelui.

Se pare că rugăciunile pot să neutralizeze chiar şi radiaţiile. Se ştie că după explozia de la Cernobîl, instrumentele de masură pentru radiaţii au arătat valori care depăşeau capacxitatea de măsurare a instrumentului. În apropierea Bisericii Arhanghelului Mihail, însă, aflată la patru km de reactoare, valoarea radiaţiilor era normală.


Oamenii de ştiinţă din Petersburg au confirmat, cu ajutorul experimentelor efectuate, că apa sfinţită, semnul Crucii şi bătutul clopotelor pot să aibă, de asemenea, proprietăţi vindecătoare. De aceea, în Rusia, clopotele bat întotdeauna în cursul epidemiilor.


Ultrasunetele emise de clopotele care bat omoară viruşii de gripă, hepatită şi tifos... Proteinele viruşilor se încovoaie şi nu mai poartă infecţia, a spus A. Malakovskaia. Semnul crucii are un efect şi mai semnificativ : omoară microbii patogeni (bacilul de colon şi stafilococi) nu numai în apa de la robinet, ci şi în râuri şi lacuri. Este chiar mai eficient decât aparatele moderne de dezinfecţie cu radiaţie magnetică.

Laboratorul ştiinţific al Institutului de Medicină Industrială şi Navală a analizat apa înainte şi după sfinţire.

A rezultat că dacă se citeşte rugăciunea Tatăl Nostru şi se face semnul Crucii asupra apei, atunci concentraţia bacteriilor dăunătoare va fi de o sută de ori mai mică. Radiaţia electromagnetică dă rezultate mult inferioare...

Astfel, recomandările Ortodoxe de a binecuvânta orice mâncare sau băutură nu au numai o valoare spirituală, ci şi una preventivă.

Apa sfinţită nu este numai purificată, ci ea îşi schimbă şi structura, devine inofensivă şi poate să vindece. Aceasta se poate dovedi cu aparate speciale.

Spectrograful indică o densitate optică mai mare a apei sfinţite, ca şi cum aceasta ar fi înţeles sensul rugăciunilor şi l-ar fi păstrat. Aceasta este cauza acestei puteri unice de a vindeca. Singura limită este că vindecă numai pe cei credincioşi.

„Apa «distinge» nivelul de credinţă al oamenilor”, spune A. Malenkovskaia. Atunci când un preot sfinţeşte apa, densitatea optică este de 2,5 ori mai mare, atunci când sfinţirea este efectuată de o persoană credincioasă laică, numai de 1,5 ori mai mare, dar cu un om botezat şi necredincios, fără cruce la gât, schimbările au fost nesemnificative.

duminică, 6 noiembrie 2011

Holocaust in pasi de dans

Seara trecuta am avut placerea sa urmaresc un spectacol de teatru-dans deosebit intitulat: "ULTIMA ÎMBUCĂTURĂ DIN… DRAGOSTE".
Spectacolul are ca motto indemnul "Nu uita!" si a fost creat pentru a ne aduce mereu aminte de ororile holocaustului, orori dintr-un trecut nu prea indepartat.
Partea introductiva a spectacolului arata in pasi de dans armonia de pe strazile unui oras din Europa. Aceasta parte cuprinde personaje din toate categoriile sociale: de la cei bogati din inalta societate pana la hoti sau scolarite.
Intriga intervine in momentul in care melodia vesela din partea introductiva este inlocuita de sunetul mitralierelor si al avioanelor. Soldati germani ii prind pe oameni si ii trimit in lagarele mortii.
Cortina se ridica si spectatorii fac cunostinta cu un lagar, un tarc cu patru colturi imprejmuit cu garduri electrice. Aici se va desfasura intreaga actiune a piesei.
Intra in scena detinutii cu valize mari in maini, insotiti de soldatii germani. Detinutii urmeaza sa treaca prin tot felul de stari, sunt batuti, chinuiti, jefuiti si violati de soldati. Starea lor se degradeaza dar in interiorul lor creste dorinta de revolta.
Se aude fluierul si soldatul german vine iarasi pentru a-i supune la chinuri. Ii leaga unul de celalalt cu niste franghii si in momentul urmator ei il prind si il sugruma cu ele. Pentru ca nu puteau sa ascunda cadavrul, au decis sa il manance.
Celalalt soldat este ingrijorat pentru ca nu stie ce se intampla cu colegul sau. Intra sa il caute la detinuti, dar acestia il mancasera deja. Intr-un tarziu, acesta gaseste cascheta colegului sau in valiza unuia dintre detinuti.
Actiunea atinge punctul culminant in momentul in care detinutii, constienti ca vor fi executati, aleg sa se sinucida aruncandu-se toti in gardul electric.
Finalul n-il infatiseaza pe soldatul german in mijlocul scenei, manifestandu-si multumirea, incojurat de cadavrele prizonierilor atarnate in gardul electric. Din spate, se apropie tiptil un soldat rus cu o carabina in mana si il elimina pe soldatul german, dar este prea tarziu pentru prizonieri.

Concluzii:

Spectacolul a fost extraordinar. Nu sunt un expert in dans si nu pot face o analiza tehnica a dansului, dar mie mi-a placut cum au dansat dansatorii.

Din punctul de vedere al mesajelor transmise, nu pot fi de acord cu crima si cu suicidul in grup, dar nu putem sa stim cum am fi reactionat noi in locul detinutilor. Putini sunt aceea care pot sa suporte astfel de suplicii mergand pe ideea intoarcerii celuilalt obraz. Nu toti cei care ajung in situatia martirului sunt capabili sa indure moarte martirica. Acest spectacol este genial in masura in care se subliniaza condamnarea regimurilor totalitare, in special a nazismului si a ororilor generate de aceasta doctrina.

Am realizat seara trecuta ca un spectacol de teatru-dans poate transmite mult mai mult decat o piesa de teatru obisnuita. Miscarile pot transmite uneori mai multe decat cuvintele. O sa mai merg la astfel de spectacole de cate ori o sa am ocazia.

sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Dimineata rupta din jurnalul unui tanar absurd

Tzrrrrrrrr.....
Se da jos din pat, opreste alarma ceasului, aprinde lumina. Un munte de om, imbracat intr-o pijama roz, isi tine mainile la ochii, ferindu-i de lumina brutala. Parul mare ii sta in toate directiile. Isi retrage palmele uriase...
Are o frunte lata, sprancene stufoase sub care se gasesc doi ochi mici si verzi impaienjeniti. Din ei pornesc doua dungi negre lungi, semne ale unui somn foarte scurt. Sub nas, ii mijeste o mustata de vreo trei saptamani, iar sub gura se observa o barba scurta si creata.
Se spala pe fata, se trezeste si abia acum isi aduce aminte ca e sambata. E foarte nervos, e a doua oara luna asta cand se trezeste sambata la 5 dimineata. Se intinde iar in pat si incearca sa mai doarma.
E prea tarziu. Spiritul sau s-a trezit si, odata cu el, s-a trezit si dorul urias care-l macina. S-a trezit in el si speranta, acea flacara care arde in candela sufletului sau. Se gandeste la fata pe care o iubeste atat de mult.
Era o vreme cand erau fericiti. Intr-o zi, vantul a venit si a ridicat-o pe iubita lui de langa el si a purtat-o pe aripile sale pana undeva departe, intr-un loc din care nu exista cale de intoarcere, intr-un loc de unde numai vantul sau Dumnezeu o pot aduce inapoi.
Vantul a fost gelos pe dragostea lor, din cauza asta a luat-o. A reusit un timp sa tina legatura cu iubita lui prin scrisori, dar a aflat vantul si l-a speriat pe postas. I-a spus ca il va arunca in mare daca mai duce la destinatie o singura scrisoare scrisa de unul din cei doi.
Acum, el nu mai are de ales decat sa astepte si sa aiba incredere in planul proniei lui Dumnezeu. Intr-o zi, cand va fi pregatit, Dumnezeu ii va porunci vantului sa nu mai desparta doua suflete care se iubesc.
Se ridica din pat, se aseaza in genunchi, se roaga.
Doua ore mai tarziu, coboara din mansarda lui si pleaca spre centrul orasului, spre cafeneaua scriitorilor.
E o zi senina de toamna, cu toate astea, soarele e cam inselator, e destul de frig. El e imbracat ca un tanar, in blugi si hanorac. Poarta ochelari de soare ca sa nu-i vada lumea urmele lipsei de somn. In oras, atmosfera e linistita, oamenii zambesc, poarta discutii amicale, par odihniti. Nici macar soferii nu sunt nervosi, traficul e foarte degajat, nu claxoneaza nimeni, nu injura nimeni.
Cafeneaua scriitorilor e aproape goala. Atmosfera e insa atat de placuta incat studentul simte ca a intrat in Rai. Tablourile de pe pereti par extraordinare in lumina diminetii.
La o masa sta un om cu o fata care pare foarte importanta. Ii face un semn studentului, care se indreapta imediat spre el. Se ridica de la masa pentru a-i face loc uriasului sa se aseze. Acum se poate observa ca cel de la masa e doar un omulet de 1,60, si daca nu i-ai vedea fata ai crede ca e un pusti de vreo 13 ani, desi el are 28.
In orice alt local, contrastul dintre cei doi amici ar fi starnit multe hohote de ras, multi i-ar fi considerat drept tata si fiu, dar nu si in cafeneaua scriitorilor.
Cei doi comanda doua cafele. Dupa o discutie amicala, fiecare isi scoate un carnetel de buzunar si fac schimb. Carnetelul are un rol destul de important in viata studentului de care vorbim. Noteaza in el strofe, versuri izolate sau idei care-i vin pe neasteptate. E foarte folositor un asemenea carnetel pentru un om care scrie. O idee buna se poate naste oricand, dar uneori se naste bolnava si moare imediat. Daca ai un carnetel poti sa o notezi si sa o tratezi cand ajungi acasa.
De multe ori li s-a intamplat celor doi sa se opreasca brusc pe strada, sa scoata carnetelul si sa scrijeleasca la repezeala ceva in el. Cel mic s-a oprit odata pe trecerea de pietoni, si-a rezemat carnetelul de masina ce astepta ca el sa treaca, si-a scris ideea, si-a luat injuraturile drept bonus si a mers mai departe.
Cei doi comentau asupra celor scrise in cele doua carnetele cand, pe usa cafenelei intra doi oameni cu plete carunte si barba grizonata. Merg in separeu si se aseaza la masa de acolo. Sunt doi dintre cei mai de seama scriitori ai orasului. Prin perdeaua cafenelei, cei doi studenti observa ca si scriitorii scot fiecare cate un carnetel.
Indiferent cat de mult se schimba lumea, oameni buni vor exista mereu, prieteniile adevarate nu se destrama iar obiceiurile frumoase trec din generatie in generatie.

joi, 3 noiembrie 2011

5 minute de iubire

Daca tu, omule, ai putea uita pentru 5 minute de nucleul existentei tale si de tot ce graviteaza in jurul lui,
Daca ai uita pentru 5 minute de tine, de suparari, de frustrari, de ambitii si rivalitati, de tot ce graviteaza in jurul egoului tau,
Daca ai putea, pentru 5 minute, sa incetezi sa urasti, sa acuzi, sa condamni...
Daca tu, omule, ti-ai deschide sufletul si pentru 5 minute ai fi bun, ai ierta si-ai iubi,
Omule, ce fericit ai fi!

marți, 1 noiembrie 2011

Imparte-ti durerea cu mine...

O prietena buna trece printr-o durere mare,
O sa-ncerc sa-i aduc un strop de alinare.
Durerea e cumplita si noi nici nu ne dam seama,
Cum se simte o persoana care si-a pierdut mama.

Cand tu suferi, eu sunt departe,
Si crede-ma ca regret cumplit.
As vrea sa pot lua asupra mea o parte
Din cate mai ai de patimit.

Il rog pe Dumnezeu sa rupa si sa aduca la tine
O parte din taria si forta ce le tin in mine,
Il pun sa se roage in aceste clipe grele pentru tine
Si pe ingerul care mijloceste la cer pentru mine.

Inchei prin a-ti spune prietena buna,
Sa mergi curajoasa prin furtuna
Si sa nu uiti ca mereu vei avea,
Un prieten bun ce nu te va uita!

marți, 25 octombrie 2011

Crimă și pedeapsă


Pana acum un an, Serban Huidu era pe acoperisul lumii. Era protagonist al celei mai longevive emisiuni TV de dupa revolutie, era un lider de opinie, era iubit si respectat.
Fac pariu ca sute de politicieni, oameni cu bani si oameni de televiziune ii vroiau capul pentru ca avea curajul sa spuna ceea ce crede despre ei. Serban Huidu a fost primul care a avut curajul sa spuna adevarul despre tara in care traim, a avut curajul sa arate cu degetul, a avut curajul sa fie incomod.
A luptat impotriva manipularii in masa pe care o stapanesc atat de bine politicienii si mercenarii platiti regeste de moguli sa latre in directia indicata.

In ultimul an, viata i-a pus in fata doua incercari grele: un accident la ski ce l-a zguduit din temeli si un accident de masina in care au murit oameni. Mai mult de trei sferturi din cei care il aclamau si il respectau s-au intors acum impotriva lui si arunca cu pietre.
Asa sunt mai mult de trei sferturi din oameni. Acum 5 minute se gandeau cum sa dea o spaga, sa obtina ceva cu ajutorul pilelor, sa santajeze pe cineva, sa minta pe cineva, si, dintr-o data, se ridica in picioare, ridica o piatra in mana si striga:"Sa se faca dreptate!" sau "Locul celor care incalca legea e la puscarie!"
Cei care il condamna acum pe Serban (si aici nu ma refer la judecatorii, procurorii, avocatii care se ocupa de caz, ma refer la oamenii de rand care-l aclamau pana ieri) merita inchisi impreuna cu el pentru ipocrizia lor. Nimeni nu e drept ca sa-l judege pe fratele lui pentru fapta savarsita.
Cei care au mai citit cate ceva, au auzit de romanul "Crimă și pedeapsă", iar cei care l-au si citit, au vazut care sunt urmarile unei crime comise. Dupa ce a comis o crima, dintr-un om ramane cam 10% din cel care a fost inainte. Omul se degradeaza si fizic si psihic. Serban nu era complet recuperat nici fizic si nici psihic dupa accidentul pe care la avut in iarna. Un asemenea accident te marcheaza pe viata.
Serban de acum e doar o umbra a celui de odinioara. Cat de canalie trebuie sa fie un om sa-l atace in situatia in care e acum. Toti cei pe care i-a incomodat pana acum au simtit miros de sange si incerca sa-i dea lovitura de gratie folosind aceeas tehnica numita manipulare in masa. Aproape toti cei care au prezentat cazul, si care prezinta in fiecare zi cel putin un caz asemanator, au pus tot arsenalul pe Serban.
O sa spuna unii ca se asteapta ca cei care apar la TV si fac astfel de emisiuni sa fie exemple pentru societate. Si ei sunt oameni si sunt de 1000 de ori mai expusi.
Poate ca Serban Huidu e vinovat si merita o pedeapsa exemplara, dar nu sunt eu in masura sa judec pentru ca si eu sunt om, si eu fac greseli mari si intr-o zi, poate si eu voi fi in pozitia lui, acuzat de omor din culpa. Dumnezeu sa-i ierte pe cei care au murit, sa-l intareasca pe Serban si sa ne fereasca pe noi toti de un asemenea necaz.

luni, 3 octombrie 2011

Prima zi, atunci si acum...

vineri, 01 octombrie 2010
Sibiu, Catedrala Mitropolitana "Sfanta Treime"
ora 8:00

Ma simteam sugrumat de emotii, sau era doar nodul prea strans de la cravata.
Catedrala mi se parea un fel de Troia a cerului, o cetate de nebiruit inconjurata de zidurile credintei.
In interior, nu mai esti in Sibiu, esti pe drumul spre Golgota, porti Crucea impreuna cu Hristos.
Preoti, diaconi, studenti si alti oameni se roaga impreuna cu Mitropolitul pentru un an universitar bun pentru toti profesorii si studentii Universitatii Lucian Blaga.
Nu cunosteam pe nimeni!

Azi, totul a fost mai frumos!

vineri, 30 septembrie 2011

Despre vicii

Daca tot vorbim de vicii, toti le avem, dar ele difera, in functie de personalitatea fiecaruia. Este foarte interesant modul in care viciile ne vorbesc despre omul pe care-l domina.

In randul copiilor e foarte raspandit viciul jocurilor pe calculator. Cauza principala este de cele mai multe ori rezistenta scazuta a copilului la presiunea exercitata de parinti, profesori, obligatia de a invata bine... O alta cauza poate fi si izolarea.

Cel mai raspandit viciu in randul adultilor este fumatul. Cauza principala este de cele mai multe ori rezistenta scazuta la stres. Omul tinde sa gaseasca o porita cat de mica pentru a se elibera macar putin de sub presiune, iar o pauza de tigara e scuza perfecta.
Tinerii se apuca de fumat din curiozitate sau din lipsa de ocupatie, daca au rezistenta scazuta la stres, in momentul in care vor fi presati, vor cadea in dependenta si le va fi greu sa mai renunte.

Alcoolul este viciul celor frustrati, tristi, al celor care nu pot sa treaca peste o infrangere.

Consumul de droguri are la baza de cele mai multe ori esecuri profesionale sau scolare in randul tinerilor. Uneori chiar parintii isi imping copiii spre acest viciu, fie nu isi asuma responsabilitatile parintesti si incearca sa le inlocuiasca cu bani, fie isi parasesc copiii pur si simplu.

Cafeaua este un viciu raspandit, la baza caruia sta viata foarte agitata pe care o ducem si dorinta de a avea multa energie.

Facebook si Messenger sunt un viciu social complex, bazat pe dorinta omului de a comunica, de a se manifesta cat mai mult in relatia cu ceilalti, de a fi cat mai popular...

Televizorul este un viciu foarte periculos. Cauza principala este lipsa de ocupatie. Efectul este insa devastator. Poate transforma un om intr-un animal incapabil sa-si formeze opinii si idei proprii, iar intr-o faza mai avansata, omul nu mai poate sa deosebeasca nici binele de rau, valoarea de prostie... etc.

Exista insa si un mod in care sa ne ferim de vicii. Putem sa dezvoltam pasiuni/hobby-uri care nu sunt daunatoare dar care sa ocupe timpul pe care l-am fi alocat viciilor, cum ar fi muzica, filmul, teatrul, exista si hobby-uri productive cum ar fi lectura (dezvolta cunoasterea), pictura, poezia (dezvolta creativitatea),....etc

marți, 27 septembrie 2011

Amurgul zeilor popularității

Trăiesc printre zei,
E plină lumea de ei.
Sunt prea mulți cei care-i adoră,
Le-aduc jertfe din oră în oră.
Dar asta e doar fantezie,
Și-ntr-o bună zi n-or să mai fie.
Căci ei n-au dobândit nemurirea
Pentru că n-au știut ce e iubirea.
Banul le-a dat lor putere,
Să provoace atâta durere.
I-au distrus pe toți cei care nu-i adorau,
Acum, lumea întreagă, la picioare o au.

Dar o să vină amurgu-ntr-o seară,
Și vor fi dați pe ușă afară,
Căci titani de pământ, se vor ridica,
Și în lume, cu zei prăbușiți va ploua.

luni, 26 septembrie 2011

Dilema bărbatului - Fabulă

Un bărbat este iubit de 4 femei (o brunetă;o blondă;o roșcată și o șatenă).Într-o zi el le cheamă pe toate la el acasă și le spune că vrea să se căsătorească cu una din ele dar nu se poate decide.
Bruneta îi spune:"Alege-mă pe mine, eu sunt cea mai deștepta,cu mine nu te vei face de râs."
Blonda da replica:"Dute la brunetă știu că îi poți face față dar întoarce-te la mine, știi că blonda ține la tine cel mai mult."
Roșcata are un AS în mânecă:"Alege-mă pe mine și o să facem nebunii, îți voi satisface toate dorințele, toate fanteziile."
Șatena nu spune nimic, ea știe că fetele au vorbit atât de mult încât bărbatul s-a ales cu o durere de cap. Cu mâinile ei fermecate îi masează ușor fruntea și el o cere de soție.

Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!

vineri, 23 septembrie 2011

Ora de religie


Ateii din România şi-au pus în gând să scoată ora de religie din orar. Ora de religie se poate scoate din orar dar nu vor reuşi niciodată să-L scoată pe Dumnezeu din şcoală, nici măcar dacă obţin un ordin judecătoresc împotriva Lui. Un părinte (ateu) vine cu un argument aproape penibil. Cică România e un stat laic, şi într-un stat laic, copiii nu trebuie să înveţe nimic despre religie.Un jurnalist este pur şi simplu consternat de faptul că la ora de religie copiii învăţa că faptele rele pot avea urmări grave.

Părinţilor atei le e frică să nu înceapă fiii şi ficele lor să-şi ia crucea, să-i urmeze lui Hrisos şi să se mântuiască. Pericolul încreştinării a devenit mai mare decât pericolul reprezentat de droguri.

Dacă e să judecăm după modelul celor care vor să scoată religia din şcoală, hai să ne imaginăm o negociere. Să zicem că ateii vor neapărat ora de religie şi sunt gata să dea ceva la schimb. să zicem că negociază chestia asta cu un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române deoarece religia Ortodoxă este cea mai răspândită în învăţământul românesc.

Reprezentantul vine şi spune că le va da ora de religie ateilor să facă ce vor în ea doar în schimbul întregului învăţământ românesc, deoarece contribuţia Bisericii Ortodoxe Române la formarea şi la dezvoltarea tezaurului cultural naţional nu poate fi contestată sau considerată un „fals istoric”, ci a fost clar recunoscută prin Legea privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor art. 7 (2). Primele şcoli şi tipărituri, în România, au fost lucrarea Bisericii, iar operele artistice reprezentative şi momentele istorice cruciale pun în evidenţă rolul Bisericii în crearea, păstrarea şi transmiterea valorilor naţionale de ordin spiritual, moral şi cultural. Nu trebuie să uităm că până la momentul adoptării Legii Instrucţiunii publice (25 noiembrie/7 decembrie 1864), învăţământul românesc s-a desfăşurat aproape exclusiv în cadrul Bisericii, iar în perioada Regulamentului organic, ierarhii Bisericii aveau şi atribuţii de efori ai şcolilor. Prin Legea Instrucţiunii publice din 1864, Religia deţinea un loc important, atât în cadrul învăţământului primar unde se preda Catehismul (art. 32), cât şi în cadrul învăţământului secundar, gimnazial şi liceal, unde se preda disciplina numită atunci „Religiunea” (art. 116), din franţuzescul Religion.

Cultura acestei ţări laice, după cum o numeşte acel părinte, datorează enorm de mult Bisericii, putem spune chiar că învăţământul a evoluat în paralel cu Biserica până în 1940 când au fost despărţite. Poate că din această cauză trece acum învăţământul românesc printr-o criză atât de acută, pentru că politicienii români refuză să refacă legătură între învăţământ şi cea care s-a îngrijit cel mai bine de el, Biserica Ortodoxă Romană.

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Dor

Uneori, mi se face dor de ochii aceea verzi,
In care, daca te uiti, risti sa te pierzi...
In ei citeam acel sentiment cald, luminos si pur,
Care acum s-a facut rece, impaienjenit si obscur...

Imi lipseste zambetul acela scurt si plin de eleganta,
Atat de sincer si discret, lipsit complet de aroganta.
Cu acel zambet ma ispitea,
Si eram gata sa fac orice pentru ea.

Mi-e dor sa-mi trec mana prin pletele ei aurite,
Chiar daca acum sunt in alta nuanta vopsite...
De culoare, mie nu-mi pasa,
Oricum, e la fel de frumoasa

As da orice sa-mi mai vorbeasca macar o singura data,
Sa-mi spuna "Te iubesc!" cu glasul ei de fata!
Ar renaste aceasta iubire de mult uitata,
Ar fi ca si cum n-ar fi murit niciodata.

duminică, 11 septembrie 2011

10 ani murdari de sange, razbunare si petrol

11 septembrie 2001

Teroristii deturneaza avioane lovind trei cladiri: turnurile gemene si Pentagonul

Atacurile sunt revendicate de gruparea terorista Al-Qaeda.

Nu am inteles niciodata de ce au declarat americanii razboi Afganistanului. Doar pentru ca liderul gruparii locuia acolo? Daca ar fi locuit in Romania ne-ar fi atacat pe noi?
Atacurile teroriste au fost doar un pretext pentru a pune mana pe petrolul afgan.

Sunt sigur ca serviciile secrete americane stiau de atacuri. Au tacut pentru ca era o scuza perfecta. USA nu e o tara, nu e o natiune. USA este numele unei afaceri.


Oare cand va inceta acest schimb: petrol pentru sange nevinovat?

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Mi-au spart contul de Facebook


Cineva are chef de glume. In dimineata asta am incercat sa intru pe Facebook, sa vad ce s-a mai intamplat, ce s-a mai postat...etc.

Surpriza!

Cineva mi-a schimbat parola si mi-a dezactivat contul. Pentru ca am ignorat acele avertismente privitoare la securitatea contului si nu mai am nici parola adresei de e-mail pe care am folosit-o pentru inregistrare, acum imi este imposibil sa-mi recuperez contul.

Nu-mi voi face alt cont. Am vorbit cu niste oameni priceputi si mi-au promis ca voi avea contul si numele celui care l-a spart in cel mult o saptamana.

Pe Facebook mi-am facut multi dusmani. Am folosit aceasta retea de socializare ca pe un "pipe-bomb microphone". Am spus adevarul si am deranjat foarte multi oameni. Am atacat foarte dur si in repetate randuri politica dusa de primarul din Tarnaveni, am criticat foarte dur o gramada de politicieni, am facut glume pe seama multor persoane influente. M-am expus foarte mult, ma asteptam sa incerce cineva sa-mi faca felul dar credeam ca o sa fiu atacat pe strada sau ceva de genul asta.

Persoana care a facut chestia asta crede ca m-a redus la tacere. Prietenii mei care ma ajuta sa-mi recuperez contul vor afla cine si de unde a intrat pe contul meu. Ii garantez persoanei respective ca o voi da pe mana politiei si va face inchisoare intre 3 luni si un an(cf. art.302 din Codul Penal).

miercuri, 7 septembrie 2011

Marcel Pavel a luat o hotarare isorica justa!

Vad ca se arunca cu pietre in Marcel Pavel dupa interpretarea imnului. Ieri, la inaugurarea noului stadion national, Marcel Pavel a avut privilegiul de a canta imnul de stat al Romaniei in deschiderea meciului dintre reprezentativa tarii noastre si Franta.
La strofa a doua, in loc de:"Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume/Triumfător în lupte, un nume de Traian!", artistul a cantat: "Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,/La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani!".
Toti ipocritii din aceasta tara au sarit la gatul artistului, considerand omiterea numelui imparatului roman ca fiind un adevarat sacrilegiu. Una din explicatiile care s-au dat a fost aceea ca Traian este si prenumele vrednicului de spanzuratoare, presedintele Romaniei.
In scolile din Romania, copiii sunt invatati pe la orele de istorie sa fie mandrii ca sunt urmasii romanilor si, mai cu seama, ai conducatorului lor, imparatul Traian. Profesorii evita sa le spuna copiilor cine a fost cu adevarat acest Traian.
Nimeni nu pomeneste de cruzimea acestui imparat, despre tot sangele care a curs din porunca lui pentru gloria Romei si pentru gloria lui personala, despre persecutia impotriva crestinilor si despre modul cum erau aruncati fiarelor cei care nu apostaziau.
Traian era la fel de crud cum sunt presedintii americani ai zilelor noastre. Nu avea nici o remuscare sa macelareasca popoarele care stateau in calea ambitiilor sale politice. Nu era decat un jeg politic al acelor vremuri.
Eu nu consider numele lui Traian vrednic de a fi pastrat in piept, asa dupa cum spune imnul. Mai vrednic de aceasta cinste este numele lui Dyurpaneus, un lider devotat care a facut totul pentru a-si apara tara de robia romana. Acest spirit l-au mostenit domnitorii romani din Evul Mediu care au aparat pamantul romanesc de robia otomana.
In opinia mea, nu a gresit!

sâmbătă, 3 septembrie 2011

Onoare .... cuvant uitat...

Multi considera onoarea drept o inventie a scriitorilor. E foarte adevarat ca in ziua de astazi sansele sa intalnesti o persoana onorabila sunt aproape la fel de mici ca sansele sa intalnesti un unicorn.

Ce inseamna onoare?

Onoarea e de fapt o colectie care cuprinde: cinste, iubire si spirit de sacrificiu.
Cei mai multi oameni au doar una sau, cel mult, doua dintre acestea. Sunt si oameni care n-au nici o piesa din aceasta colectie. Pe drept cuvant, lumea spune despre ei ca n-au pic de onoare.

Am pus cinstea in fata celorlalte pentru ca nu se poate numi onorabil un om care minte, fura si triseaza. Cinstea sta la baza onoarei si reprezinta primul pas in dobandirea acestei demnitati.

Pozitia urmatoare revine iubirii. Un om plin de onoare Il iubeste pe Dumnezeu, isi iubeste aproapele si, nu in ultimul rand, isi iubeste familia.

Spiritul de sacrificiu vine sa incununeze cinstea si iubirea.

Sacrificiul vine sa demonstreze ca cinstea si iubirea sunt mai presus decat orice placere trecatoare, mai valoroase decat toate bogatiile pamantului, mai importante decat viata.

Cinstea si iubirea le servesc drept harta si busola celor care-si cauta mantuirea. Sacrificiul e cheia care le deschide portile Raiului.

marți, 30 august 2011

Despre uraganul Irene

Cand aud de dezastre naturale, imi vin in minte tot felul de imagini din Vechiul Testament.


In primul rand, ma gandesc la potop si la cele mai cutremuratoare cuvinte din Sfanta Scriptura si totodata din istoria omenirii:
"5.Văzând însă Domnul Dumnezeu că răutatea oamenilor s-a mărit pe pământ şi că toate cugetele şi dorinţele inimii lor sunt îndreptate la rău în toate zilele,
6.I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ.
7.Şi a zis Domnul: "Pierde-voi de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut! De la om până la dobitoc şi de la târâtoare până la păsările cerului, tot voi pierde, căci Îmi pare rău că le-am făcut"." (Facere 6,5-7)
O interpretare alegorica din iudaism spune ca Dumnezeu a plans timp de 7 zile soarta omului inainte de dezlantuirea potopului.


Apoi imi vine in minte distrugerea Sodomei din Facere capitolul 19, si cuvintele adresate de doi straini lui Lot:
"12.Apoi au zis cei doi Oameni către Lot: "Ai tu pe cineva din ai tăi aici? De ai fii, sau fiice, sau gineri, sau pe oricine altul în cetate, scoate-i din locul acesta,
13.Că Noi avem să pierdem locul acesta, pentru că strigarea împotriva lor s-a suit înaintea Domnului şi Domnul Ne-a trimis să-l pierdem"."




Urmeaza apoi plagile aplicate Egiptului si multe altele, pana in epoca Noului Testament, cand Iisus Hristos a murit pe cruce si "catapeteasma templului s-a sfâşiat în două de sus până jos, şi pământul s-a cutremurat şi pietrele s-au despicat;"(Matei 27,51)

marți, 23 august 2011

Semnificatia cuvantului "libertate"

Suntem prizonieri intr-o lume aglomerata, complicata si stresanta si suntem atat de disperati incat am pierdut si sensul cuvantului "libertate". Nici nu mai stim cum e sa fim liberi pentru ca nu am mai fost de mult, liberi.

Suntem prizonierii ideilor preconcepute pe care societatea ni le-a impus. Am devenit sclavi negrii pe plantatia politicienilor romani. Devenim frustrati, dezgustati si ne lasam prada viciilor!

"Trebuie sa inveti bine ca sa poti urma o facultate buna care sa-ti permita sa-ti construiesti un viitor stabil! Daca nu, o sa ajungi muncitor, muritor de foame!"

Daca te ghidezi dupa aceasta conceptie, faci o gresala fatala! Toti parintii isi indruma copiii sa caute bogatie si stabilitate si nu se gandesc nici o clipa ca le sacrifica astfel fericirea! Banii si luxul sunt niste tentatii false, sunt niste usi pe care scrie mare "FERICIRE" dar in momentul in care treci de ele te trezesti in niste camarute mici, goale, fara ferestre.

Fiecare om trebuie sa faca in viata doar ce il face sa se simta fericit si implinit. Daca ii place cuiva sa picteze, pai sa picteze toata ziua si toata noaptea. Sa-si ia cu el instrumentele si sa picteze oriunde-l poarta pasii.

Asta e partea in care prizonierii urla la mine:"De unde bani? Daca nu-i cumpara nimeni tablourile? Cum o sa castige bani? Daca nu castiga bani o sa moara de foame, de sete, de frig...etc."

Ati uitat ca exista Dumnezeu? El are grija sa nu le lipseasca nimic pasarilor cerului, El hraneste plantele si animalele, El are grija de toate. Cu atat mai mult, are grija de cei care-i aud chemarea si isi urmeaza visul.

N-o sa-i hraneasca cu mana din cer, cum a facut pe vremuri cu poporul lui Israel. O sa le scoata in cale cate un ales al Sau, o unealta a luminii, un Dumnezeu in carne si oase. Nimic nu o sa-i lipseasca aceluia care-L intalneste pe Dumnezeu si-L urmeaza.

Unii se cred liberi daca beau, fumeaza, se drogheaza sau daca sunt desfranati!
Eu spun ca sunt liberi daca nu fac toate acestea! Sunt liberi daca rennta la ele. Daca nu vor sa renunte la ele inseamna ca se tem de ele. Daca nu pot sa renunte la ele inseamna ca sunt prizonierii acestor patimi.


Nu cautati fericire intr-un pahar cu vin, intr-o tigara sau in droguri. Nici implinire intr-un prezervativ.

Un om liber este un om care face ceea ce simte! Un om liber este un om care cauta dragoste, fericire si implinire! Un om liber cauta fericirea in cei pe care-i iubeste, in acel moment, Dumnezeu coboara din cer, se imbraca in haine de preot si-i da iubirii viata vesnica, implinire!

miercuri, 17 august 2011

N-am intalnit un roman care sa inceapa mai frumos decat acesta...

“Există o legendă despre o pasăre care cântă o singură dată în viaţă, mai dulce decât orice altă vietate de pe faţa pământului. Din momentul în care-şi părăseşte cuibul, caută un copac cu spini şi nu-şi găseşte odihna până nu-l află. Apoi, cântând printre ramurile sălbatice, ea se aruncă singură în spinul cel mai lung şi mai ascuţit.
Şi, în extazul morţii, ea se înalţă deasupra propriei agonii, scoţând un tril mai dulce decât al privighetorii sau al ciocârliei. Un cântec al cărui preţ suprem este însăşi existenţa. Întreaga lume înmărmureşte ascultându-l şi Dumnezeu în Paradisul său zâmbeşte. Pentru că ceea ce este mai bun în viaţa noastră se obţine numai cu preţul unei dureri existenţiale…”
(Colleen McCullough - Pasarea spin)

luni, 15 august 2011

15 august - Adormirea Maicii Domnului


Crestinii serbeaza in 15 august Adormirea Maicii Domnului, sarbatoare religioasa cunoscute ca Sfanta Maria Mare, si care este pregatita printr-un post de doua saptamani -al treilea din an dupa postul Pastilor si cel al Sfintilor Petru si Pavel. Adormirea Maicii Domnului, cunoscuta popular ca Sfanta Marie Mare, Santamaria sau Uspenia, ultimul praznic imparatesc din anul bisericesc, celebreaza ziua in care Fecioara Maria si-a dat obstescul sfarsit, iar popular este ziua care desparte lunile calduroase de cele reci.
Sfanta Maria Mare, Adormirea Maicii Domnului, este cea mai mare sarbatoare a verii. Se tine pentru sanatate, pentru casatorie, pentru nastere usoara, dar si pentru vindecari. Inainte de Sfanta Marie Mare (15 august) se posteste timp de doua saptamani si se fac pelerinaje la manastirile care poarta hramul Sfanta Maria (Ciosa, Nicula, Moisei, Rohia, Bixad s.a.), unde credinciosii duc daruri, mancare si bautura, fac danii pentru calugari si milostivesc pe saraci, pentru ocrotirea familiei si a pruncilor. De asemenea, in Maramures exista obiceiul ca in fiecare zi din post, la ceasurile serii, lumea sa se adune la biserica si sa invete cantari Maicii Domnului – ”cea mai inalta sfintenie omeneasca cunoscuta si cinstita de Sfanta Biserica”.
Sarbatoarea poarta denumirea de "adormire" pe de o parte pentru ca in cadrul bisericii nu se poate vorbi despre "moartea" unui sfant, iar pe de alta parte pentru ca traditia bisericeasca spune ca obstescul sfarsit al Fecioarei Maria a fost asemenea unei adormiri.
Peste 2,2 milioane de romani au onomastica pe 15 august
Femeile cu nume de Maria organizeaza ospete onomastice in aceasta zi, dovedindu-si ospitalitatea de gazde. Numele exte extrem de raspandit in Romania, este 2,2 milioane de persoane care poarta numele de Maria, Marian sau derivate ale acestora serbandu-si onomastica in 15 august. Potrivit statisticilor, din totalul romanilor care isi sarbatoresc onomastica cu ocazia Praznicului Adormirii Maicii Domnului, peste 1,8 milioane sunt femei si peste 400.000 sunt barbati. Cele mai frecvente prenume sarbatorite in aceasta zi sunt Maria (1.386.969), Mariana (273.833), Marioara (65.862), Mioara (31.500), Marilena (25.497), Marin (117.544) si Marian (296.396).
Procesiuni religioase la marile manastiri din Maramures si Oas de Santamarie
In Maramures, sarbatoarea religioasa are o mare insemnatate, iar traditiile si obicieurile de Sfanta Marie Mare (Santamarie) inca se pastreaza. Procesiunile religioase spre manastiri inca se mai fac, iar la slujbele speciale participa cateva zeci de mii de oameni. In Memoria Ethnologia (colectia Dumitru Iuga) se arata ca in perioada postului Sfintei Marii fetele isi cos costume speciale, lucrate numai in alb (camasa, poale, surt) pentru pelerinajul din zilele de 14-15 septembrie. Fiecare parohie merge cu profeti, adica in pelerinaj la Manastirea din Moisei.
”La manastirea din Moisei sunt prezenti credinciosi din satele de pe Valea Viseului (romani, dar si din satele rutene), de la Borsa, de pe Valea lzei (mai demult veneau chiar si din Barsana cu profeti, acum vin mai rar), in ultimii ani, de Sf. Maria se face hram si la Rohia, la Bixad, la Nicula”, arata etnologul Dumitru Iuga.
Fete imbracate in alb strabat pe jos kilometri pana la manastirea Moisei
Fetele, imbracate in alb, cu parul despletit lasat pe spate, poarta o icoana a Maicii Domnului, flacaii poarta crucea si praporii; se aduna la biserica, la plecare, cantand, inconjura de trei ori biserica, apoi se inchina troitei din fata bisericii si strabat, in cantari, satul intreg. Cantarile se fac astfel: diacul sau cel care conduce corul recita cate o strofa, ceilalti o reiau cantand. Toata lumea iese sa vada profetii. Alaiul se opreste in dreptul fiecarei troite sau biserici pe langa care trec si se inchina: "Crucii Tale ne-nchinam/ Iisuse, Te laudam". Ajunsi la manastire, credinciosii inconjoara cantand sfantul lacas, fiecare cand soseste. Fac rugaciuni, aprind lumanari, asista la liturghia de la miezul noptii. Se hodinesc putin peste noapte, acolo, in soproane construite de manastire.
Slujba speciala pentru Adormirea Maicii Domnului se incheie cu parada profetilor
”In ziua de Sf. Maria, vine lume de pe toate satele incat se aduna zeci de mii de oameni. Dupa sfanta liturghie, are loc parada profetilor, fiecare alai, din zecile de sate venite acolo, inconjoara in cantari manastirea, de trei ori, aceasta durand cateva ore. Cam pe la orele 14.00-15.00, profetii, ca si la venire, merg cantand pana in satul lor unde inconjoara biserica de 3 ori, dupa care duc praporii, crucea si icoana Maicii Domnului in biserica”, se mai arata in Memoria Ethnologica. Ar mai fi de precizat ca ucrainenii din Maramures sarbatoresc Sf. Maria Mare la data de 28 august, denumita in ucraineana Bohorodita.
Obiceiuri de Sfanta Marie Mare
- In ziua de Sf. Maria nu se face joc. Abia a doua zi feciorii isi organizeaza jocul in sat.
- Dupa Sf. Maria Mare se pot face si nunti (din 16 august pana in 14 noiembrie) si tot acum incep targurile de toamna.
- Se fac praznice de pomenire pentru cei morti si pentru cei vii.
- Ciobanii desfac staulele, stanele incep sa coboare la tarina de langa sat, dupa cum e vremea, sa nu-i prinda omatul acolo. Fiecare gospodar isi alege oile din turma si le ia in grija proprie, de unde si zicala ”La Sfanta marie Mare / Coboara oile la vale”. Acum hotarul satului este liber, oile pot paste pe miristi, pe locurile cosite.
- Pot sa inceapa semanaturile de toamna.
- Se cauta daca au ajuns cucuruzii (porumbul) ”in lapte”, se fierb sau se frig pe jar ca o mancare specifica sarbatorii.
- Stuparii cerceteaza productia albinelor si recolteaza primii faguri cu miere, pe care ii imparte cu familia. De asemenea, se fac daruri cu miere ca sa guste si cei care nu au stupi.


joi, 11 august 2011

Despre iubire si tradare


De ce iubim femeile?

Eu iubesc o tanara femeie pentru ca simt cum ea ma completeaza perfect, simt ca ea este ceea ce-mi lipseste pentru a atinge apogeul fericirii (implinirea).

Ce este de fapt iubirea?

Este o atractie spirituala.
Din pacate, aceasta atractie este de cele mai multe ori sub controlul vointei iar vointa este de cele mai multe ori sub controlul ratiunii.
Multi oameni au de suferit din aceasta cauza.

De ce se tradeaza cei care se iubesc?





Pentru fiecare numar x exista un numar -x. Pentru fiecare sentiment fumos exista si un sentiment total opus. Asa cum in matematica exista +infinit si -infinit, in viata exista binele absolut (Dumnezeu) si raul suprem (diavolul) iar punctul 0 este omul. Dragostea si fidelitatea sunt punctele d si f, ura si infidelitatea sunt puntele -d si -f. Diferenta intre ele este de marimea unui semn matematin (+/-). Cand diavolul vede un d, se foloseste de toate mijloacele pe care le are la dispozitie pentru a-l transforma in -d. Pentru a intra in viata unui om, el nu poate sa foloseasca sufletul, asa ca foloseste ratiunea pentru a-l tine pe om departe de persoana pe care o iubeste. Alte ori, se foloseste de trupul omului pentru a genera o atractie fizica pentru o alta persoana.
Din cauza asta are dreptate Camil Petrescu cand spune: “Femeia înşeală numai pe cel pe care-l iubeşte, pe ceilalţi îi părăseşte pur şi simplu.”
Diavolul nu are nici un interes sa-si bage coada unde nu e iubire.

Concluzii despre dragoste:


Dragostea este o cale a desavarsirii conditiei umane, cea mai mare implinire a vietii, si o treapa importanta pe scara care duce spre cer. Unde dragoste nu e, toate celelalte-si pierd sensul.

miercuri, 3 august 2011

Explicatiile lui Matei Adrian

Astazi am facut pe facebook urmatoarea aluzie:


"Un doctor care nu da doi bani pe pacientul sau, bolnav de cancer, il trimite sa-si faca operatie estetica. Daca-l vede moartea mai frumos, poate-l ocoleste. <-> Un primar care nu da doi bani pe orasul sau, aflat in criza economica, cumpara figurine 3D, asfalteaza, pune borduri, face cate un sens giratoriu inutil sau un parc, in timp ce ultima fabrica importanta din oras e pe marginea prapastiei."

Pe aceeas retea de socializare am primit un raspuns de la domnul Primar:


"Draga Mihai,

Exista o multime de clisee in Romania, dar unul care ma enerveaza cel mai tare este acela ca primarul trebuie sa creeze locuri de munca. Vinovatia propagarii unei astfel de aberatii apartine in egala masura populatiei (care asteapta orice si oricand de la primar) si candidatilor pentru diverse functii politice.
Orasul nostru nu face exceptie si majoritatea locuitorilor imbratiseaza aceasta aberatie, luand-o ca atare fara a sti sau fara a se gandi ca asa ceva este imposibil. E drept,in Tarnaveni locurile de munca sunt o mare problema si asta din pricina unui context extrem de nefavorabil, generat de prabusirea industriei chimice si de "realizarile comunistilor", care au gandit orasele industriale , unde majoritatea populatiei lucra in fabrici. Dar chiar si asa , in contextul amaraciunii multor tarnaveneni , locurile de munca nu vor putea fi create de catre primar.
Primarul are complet alte atributii si nici una nu se refera la slujbe pentru populatie. El poate realiza un context mai favorabil pentru realizarea unor investitii,care, la randul lor,sa genereze locuri de munca, dar asa ceva este extrem de greu, daca nu imposibil, pentru oricine ar ocupa scaunul de edil-sef, cu exceptia vreunui scamator profesionist. In cazul urbei noastre e si mai dificil pentru ca ne aflam intr-un cerc vicios,care cu greu va putea fi spart: investitorii nu vin penrtu ca orasul nu are potential, iar orasul nu are potential pentru ca nu vin investitorii.
Situatia se va schimba, dar e nevoie de timp, rabdare si multa, foarte multa abnegatie. Am ajuns in acest hal si pentru ca s-au pierdut ani pretiosi, intre 1996 si 2008, in care administratia locala, dormind in papuci, a pierdut cateva sanse importante, care puteau relansa orasul.
M-am nascut in Tarnaveni, ma mandresc cu asta si tin foarte mult la acest oras.
Am incercat sa-i bucur pe copii cu acele figurine cu ocazia sarbatorilor de iarna, care au fost apreciate de majoritatea locuitorilor si care nu au fost achizitionate doar pentru un an.
Faptul ca m-am straduit sa avem sosele bune, nu mi se pare un lucru care sa-mi atraga critici.
Referitor la sensurile giratorii s-a facut un studiu de trafic de circulatie, in colaborare cu Politia Rutiera si s-a constatat ca sunt foarte utile. Tin sa precizez ca pentru efectuarea lor nu s-a folosit nici un ban public.
Poate o sa intelegi si tu inr-o zi ca intr-o functie publica nu poti sa multumesti pe toata lumea si vor exista mereu nemultumiti si carcotasi.
Scopul meu este sa fac cat mai multe lucruri bune si utile pentru Tarnaveni.
Usa biroului meu si telefonul iti sunt deschise si te astept cu pareri si sugestii.

Cu stima

Primar Matei Adrian"


Am decis sa-i raspund in felul urmator:



"Stimate domnule Primar,

Faptul ca ati raspuns atat de promt unei aluzii facute de mine ma face sa ma simt onorat. Eram la curent cu situatia in care se afla orasul si, de asemenea, stiam de problema atragerii investitorilor. Respect faptul ca dumneavoastra mi-ati rezumat aceasta situatie incercand sa ma puneti in tema.
Nu v-am cerut sa scoateti din joben locuri de munca. Teoretic, locurile de munca nu intra in atributiile dumneavoastra. Inteleg situatia in care sunteti pus de relatia de proportionalitate intre potentialul orasului si atragerea investitorilor. Nu contest fapul ca se fac vinovati pentru acest potential scazut, in cea mai mare masura, predecesorii dumneavoastra, in special ultimul. Foarte multi primari din tara au probleme asemanatoare.
Fiind pasionat de politica, am petrecut mult timp cautand informatii cu privire la aceste probleme de ordin economic. Am parcurs foarte multe articole ale publicatiilor locale si nationale pe aceasta tema si am vazut cum au esuat lamentabil multi primari care au incercat sa puna pe picioare din punct de vedere economic unele localitati (mai mult sau mai putin asemanatoare orasului nostru). Totusi, am gasit si trei cazuri in care primarii au dat dovada de foarte multa abilitate si au transformat orasele pe care le conduc in mari puteri economice ale tarii. Este foarte adevarat ca nici unul nu a pornit de la un nivel atat de scazut.
Anul trecut am ales Sibiul pentru a-mi continua studiile dar si pentru a-l studia mai bine pe cel pe care il consider cel mai bun primar pe care l-a avut vreodata un oras din tara noastra, Klaus Werner Iohannis. La inceput, m-au mirat foarte mult realizarile sale pentru ca stiam ca e nevoie de sustinere politica puternica pentru a avea asemenea realizari iar FDGR nu reprezinta o mare forta in politica romaneasca. Am observat ca a devenit un aliat al Partidului National Liberal iar in momentul in care acest partid a ajuns la guvernare si-a orientat politica in directia in care mergea politica liberala si a avut foarte multe de castigat.
Liderul partidului din care faceti parte a indus opiniei publice ideea ca ne aflam in aceasta situatie datorita proastei guvernari liberale. Totusi, studiile realizate de importante institude de cercetare economica din lume arata ca in anii guvernarii lui Calin Popescu Tariceanu, Romania a inregistrat o crestere economica semnificativa, singura crestere economica inregistrata de tara noastra dupa caderea comunismului.
Pentru ca nu aveam informatii cu privire la tactica pe care aplicata de domnul Iohannis in relatiile cu investitorii, am cerut informatii unui tanar om de afaceri sibian cu care am si legaturi de rudenie. Acesta m-a pus in legatura cu unul din asociatii sai mai vechi in lumea afacerilor de la care am aflat urmatoarele amanunte care nu au ajuns in presa:
Domul Iohannis i-a adunat pe cei mai importanti investitori care aveau afaceri in oras si le-a propus un pact. Le-a promis ca se va folosi de toate parghiile pe care i le ofereau functia de primar si sustinerea politica din partea PNL-ului, pentru a-i sustine cu conditia sa-si mute in Sibiu afacerile in care investeau cei mai multi bani. Multi investotori au ramas cu falsa impresie ca primarul le va inlatura concurenta, asta era si intentia primarului. Investitorii s-au tinut de cuvant, au investit si au devenit prosperi cu sprijinul primariei. Inevitabil, a aparut si o concurenta serioasa. Au venit in fata primarului investitorii concurenti iar acesta le-a promis lor sprijinul de care se bucurau ceilalti cu conditia sa investeasca mai mult. Primarul a faurit o concurenta foarte mare intre investitori reusind sa creeze astfel foarte multe locuri de munca. A adus rata somajului la un incredibil 0 si a reusit sa o mentina foarte jos chiar in conditiile crizei economice mondiale.
Modelul oferit de primarul sibian este foarte greu de aplicat la noi in oras. In primul rand este nevoie de un primar care sa dispuna de niste calitati diplomatice exemplare si care sa se impuna cu raceala si cu insensibilitate. Din moment ce nu cunosc pe altcineva cu asemenea calitati, iar domnul Iohannis nu o sa lase niciodata Sibiul pentru a o lua de la capat la noi in oras, salvarea orasului nostru ramane doar un vis frumos. Sfatul meu este sa-i sustineti neconditionat pe cei care investesc in Tarnaveni, sa discutati foarte mult cu ei despre problemele care le au, sa faceti tot posibilul sa-i ajutati sa le depaseasca, sa incercati sa le faceti conditii pentru a pompa mai multi bani aici. Va sugerez sa va orientati catre cei care produc, nu spre cei care vin sa vanda ceva. Stiu ca fabrica de caramida se afla intr-o situatie foarte grea si din pacate este cam ultima din oras care producea ceva important. In momentul in care se va inchide, acest oras va deveni in mod oficial o ruina. In acel moment tot asfaltul pe care l-ati turnat nu va mai folosi la nimic, poate numai celor care tranziteaza orasul transportand marfa produsa de alte orase catre alte orase.
Cu toate astea, ceea ce ma intriga cel mai mult nu este inabilitatea dumneavoastra de a gestiona situatia economica a orasului si nici macar deciziile neinspirate pe care le-ati luat. Nu am nimic personal cu dumneavoastra. Cel mai mult ma deranjeaza lipsa de obiectivitate a celor de la www.tirnaveni.ro . In momentul in care aveti cea mai mica realizare va lauda si va considera un erou iar in momentul in care sunt nevoiti sa scrie despre un subiect mai delicat in care implicarea dumneavoastra are o tenta negativa, uita sa puncteze aceste aspecta sau interpreteaza lucrurile in asa fel in cat sa nu va atinga imaginea. Deoarece acest lucru se intampla numai cand vine vorba de persoana dumneavoastra sunt indreptatit sa numesc ceea ce fac ei o forma de manipulare in masa. Am obesrvat ca foarte multi tineri din oras sunt interesati de articolele publicate pe acest site de cand are si o pagina pe aceasta retea de socializare. Eu ma simt nevoit sa intervin de cate ori se incearca manipularea politica a tinerilor si singura mea arma este opinia, pe care voi continua sa mi-o exprim, subliniind esecurile dumneavoastra politice, atata timp cat cei de la www.tirnaveni.ro vor uita sa fie obiectivi si vor continua sa va supraestimeze micile realizari.

Va multumesc pentru timpul acordat!

Cu stima,
Surdu Mihail"

marți, 19 iulie 2011

Sisu Tudor s-a schimbat si vrea sa ajute la reabilitarea unei generatii

Navigand pe o retea de socializare am descoperit un eveniment numit: "Sustineti Reabilitarea Noii Generatii!". Am vazut poza lui Sisu Tudor(rapper controversat, membru fondator al trupei "La Familia", cunoscut pentru problemele sale cu drogurile) si am crezut initial ca e o campanie de promovare a acestuia.
Vizionand emisiunea TV la care facea trimitere descrierea am constatat ca Sisu Tudor a invatat cate ceva din toate greutatile pe care le-a trait si, chiar daca nu a punctat direct acest lucru, credinta in Dumnezeu a avut un mare rol in schimbarea atitudinii sale. Cu toate ca nu a patruns in profunzimea tainei credintei, totusi a inteles mesajul pe care nu-l inteleg multi si m-a uimit. "Sa te iubesti pe tine si sa-i iubesti la fel de mult pe toti ceilalti. Daca ii iubesti nu le poti face rau." (Sisu Tudor)
Sisu Tudor nu are cunostinte vaste si nici nu pretinde ca ar fi un monument de cultura asa cum fac majoritatea celor care apar la TV. Este perfect constient de nivelul la care se afla si il respect pentru ca nu incearca sa para mai mult decat este dar incearca sa evolueze si sa devina mai mult decat este!
Ii invit pe toti tinerii sa asculte ceea ce are de spus acest om pentru a invata cum sa evite problemele pe care acesta le-a avut iar daca se confrunta chiar acum cu astfel de probleme sa invete cum sa le depaseasca.
Sa nu uitam ca nu e suficient sa cantam, sa ascultam o melodie sau sa vorbim despre schimbare pentru a schimba ceva in bine.
Sisu s-a schimbat in bine, a evoluat, cum spune Sfanta Scriptura "Pierdut a fost si s-a aflat.". Ce bine ar fi daca mai multi i-ar urma exemplul.